Vyvrcholením semináře Pěstování česneku: Výzkum a praxe, který dnes uspořádal Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i., (VÚRV) v Praze byl slavnostní podpis memoranda VÚRV se Zelinářskou unií Čech a Moravy, z. s. (ZUČM). Za ZUČM podepsala dohodu o spolupráci její předsedkyně Ing. Monika Nebeská a za VÚRV ředitel RNDr. Mikuláš Madaras, Ph.D.
V úvodu krátce popsal historický vývoj zelinářského výzkumu, který kontinuálně pokračuje do současnosti, prof. RNDr. Ing. František Kocourek, CSc., z VÚRV.
Vzájemná spolupráce
ZUČM a VÚRV se podpisem memoranda zavázaly spolupracovat na inovacích a transferu výsledků výzkumu do praxe, zejména v oblastech pěstebních technologií zeleniny, strategiích kontroly chorob a škůdců a technikách udržitelného zemědělství, především integrované produkce zeleniny (IPZ). Cílem je rovněž spolupráce ve šlechtitelských programech, motivace pěstitelů ke sdílení zkušeností o vlastnostech genetických zdrojů zeleniny a hodnocení nových kultivarů z hlediska vlastností, jako jsou výnos, odolnost vůči chorobám a nutriční obsah. Obě strany díky memorandu budou vzájemně propagovat svou činnost na odborných i veřejných akcích a budou spolupracovat v rámci národních a mezinárodních vědecko-výzkumných projektů atd.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!