Značkou Středočeská Regionální potravina se pyšní Český hrášek, Harlekýn i 13 Polotmavá
Ocenění značkou kvality Regionální potravina si z rukou ministra zemědělství Marka Výborného, hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové a generálního ředitele SZIF Petra Dlouhého převzalo poslední prázdninovou sobotu na Dožínkách na Letné devět lokálních producentů Středočeského kraje. Mezi oceněnými jsou například Robert Parus z Nosálova se Zvěřinovou paštikou, Gabriela Janebová z Libice nad Cidlinou s Tvarohem tučným a Zdeňka Mejsnarová s Měchenickým pecnem. Ve Středočeském kraji letos soutěžilo 134 produktů od 30 výrobců.
„České kvalitní potraviny si zaslouží podporu. A kvalitním lokálním výrobcům pomáhá právě ocenění značkou Regionální potravina v jejich propagaci, širší distribuci, nárůstu poptávky od spotřebitelů a ve výsledku zvýšení objemu prodeje,“ doplnil generální ředitel SZIF Petr Dlouhý. „Ocenění Regionální potravina nás velmi těší a posouvá nás to dál z hlediska prestiže a kvality. Naše Zakysaná smetana je vyráběna tradičním postupem z vysoce kvalitního mléka z produkce vlastního chovu dojnic bez konzervantů a přidaných látek. Vzhledem k tomu, že nejsme na trhu dlouho, očekáváme od ocenění lepší prosazení se na trhu a možnost navyšovat výrobu. Naším motem je co nejvíce se přibližovat požadavkům spotřebitele z hlediska kvality a sortimentu s maximálním využitím české produkce. Příští rok určitě přihlásíme další naše výrobky,“ uvedl ředitel společnosti AGRO PODLESÍ, a.s., pan Ing. Jan Procházka, Ph.D. Další z oceněných, Josef Houžvička, statutární ředitel WIFCOM a.s. řekl: „Je pro nás velkou ctí, že byl další z našich výrobků – Steak Rib eye s rozmarýnem oceněn značkou Regionální potravina. Jsme přesvědčeni, že toto ocenění dostane naše kvalitní produkty k více zákazníkům, kteří si na nich budou moci pochutnat.“ Soutěž probíhá ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. O značku Regionální potravina mohou soutěžit producenti zemědělských a potravinářských výrobků, kteří mají nejvýše 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku Regionální potravina zdarma po dobu čtyř let. Na slavnostním předávání cen na Dožínkách na Letné v Praze se malí i velcí návštěvníci těšili nejen z prezentace výrobků oceněných značkou Regionální potravina od více než 40 producentů z celé České republiky, ale také z folklorního vystoupení, bohatého doprovodného programu se značkami kvality, zemědělských zvířat a techniky i ze vstupu zdarma do Národního zemědělského muzea. Dožínkové oslavy úrody jsou od poloviny 19. století pořádány téměř na celém území České republiky. Postupem času se tato tradice měnila a rozšířila o kulturní prvky, jako jsou selské jízdy a taneční besedy. Dožínky jsou tak dnes důležitým zemědělským rituálem i zábavnou společenskou událostí.
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!