28.04.2022 | 02:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vraňany Farma Hanč zahajuje novou sezónu

Vraňany Farma Hanč zahajuje farmářskou sezónu 30. dubna 2022. Ta letošní navíc přinese i jednu velkou novinku. Zakladatelé farmy zákazníkům představí novou tvář moderní farmy a otevírají největší farmářskou prodejnu s bistrem v regionu.  „Chceme našim zákazníkům nabídnout nový moderní prostor, který jim poskytne nejen pohodlné nakupování kvalitních farmářských produktů, ale také jim umožní exkluzivní ochutnávku pokrmů připravených z našich vlastních surovin vypěstovaných na vraňanských polích,“ říká Milan Hanč, spoluzakladatel Farmy Vraňany.

Vraňanská farma rodiny Hančových se proslavila prodejem jahod, které pěstuje unikátní metodou. Ta umožňuje brzkou, ale zároveň i dlouhou sklizeň, která za přízně počasí trvá až 8 měsíců. „Jahody pěstujeme speciální stolní termínovanou technologií ve fóliovnících, kde je klima plně automaticky řízeno přes počítač, abychom dosáhli těch nejlepších výsledků a mohli nabízet ty nejsladší jahody od jara do podzimu,“ vysvětluje Milan Hanč.

Kromě jahod ale Hančovi nabízí také čerstvou domácí zeleninu a další ovoce, které pěstují s využitím moderních technologií na zhruba 30 hektarech a následně je prodávají ve své farmářské prodejně spolu s dalšími lokálními výrobky. Nyní pro své zákazníky ve dnech 30. 4. a 1. 5. 2022 slavnostně otevírají i novou největší farmářskou prodejnu s bistrem v regionu, která bude umístěna ve výjimečné dřevostavbě. Při té příležitosti je pro návštěvníky nachystán víkend plný aktivit pro celou rodinu. Těšit se mohou například na slámohřiště, možnost zasázet si vlastní květiny nebo jahodníky, ochutnávku farmářských dobrot a pálení čarodějnic.

„Mezi hlavní speciality našeho nového bistra bude patřit mimo jiné odrůdová jahodová zmrzlina, aby zákazník mohl ochutnat chuť různých odrůd jahodníků, které si u nás může zakoupit k domácímu pěstování. Dále budeme připravovat domácí koláče se sezónním ovocem a mnoho dalších sladkých a slaných pokrmů z farmy,“ říká Milan Hanč.

Moderní dřevostavba

Nová budova je zároveň i unikátní dřevostavbou s minimálním dopadem na životní prostředí, kterou navrhl Ing. Arch. Jan Lapčík. Minimalizuje svůj dopad na životní prostředí a vrací se k původním hodnotám hospodaření na farmě, mezi kterými je zásadní udržitelnost. Jedním z důležitých prvků je nakládání s dešťovou vodou, aby byla stoprocentně využita. Částečně je akumulována na zelené střeše prodejny a část je jímána v retenčních nádržích a následně využívána pro závlahu farmy.

„V roce 2017 se na naše architektonické studio FUSION ARCHITECTS obrátila rodina Hančových s přáním navrhnout moderní a nadčasovou novostavbu farmy. Záměrem bylo vybudovat novou prodejnu, rozšířit stávající prodejní plochy a poskytnout větší komfort zákazníkům. Stavbu jsme tedy od začátku koncipovali na jednoduchých a silných principech s použitím současných technologií a odkazem k tradici,“ říká architekt Ing. Jan Lapčík. Objekt Farmy Hanč je tvořen čtyřmi částmi, které jsou vzájemně propojené a tvoří jeden celek. Prodejna s kavárnou a bistrem je jednopodlažní objekt s plochou zelenou střechou, na který navazují dva domy se sedlovými střechami spojenými s prodejnou, kde se nachází multifunkční prostor pro

pořádání workshopů a přednášek a administrativní zázemí farmy.  Poslední částí je skleník, který rozšiřuje a doplňuje prodejní plochy.

Rodinná Farma Vraňany Hanč sází na nejmodernější technologie nejen při pěstování jahod a dalších plodin, ale také v oblasti venkovního i vnitřního osvětlení svého nového sídla. To zajišťují prémiová svítidla značek Zumtobel a Thorn, která splňují přísná kritéria z hlediska designu, funkčnosti i hospodárnosti.

„Máme velkou radost, že naše inovativní svítidla Zumtobel a Thorn mohou vytvářet příjemné prostředí pro zákazníky a návštěvníky Farmy Vraňany Hanč v jejím nově otevřeném centru, které je doplněné o kavárnu a bistro,“ říká Jan Vacek, generální ředitel ZG Lighting Czech Republic s.r.o., české pobočky nadnárodní společnosti Zumtobel Group. „Při realizaci náročného projektu jsme každé svítidlo a použitou technologii přizpůsobili požadavkům klienta, ať se jedná o design, barvu a intenzitu světla, hospodárnost a ekologičnost provozu nebo bezpečnost a snadné ovládání.“

„Naše požadavky byly především na obnovitelnost, ohled na životní prostředí a aby stavba sloužila lidem. Chtěli jsme pro naše zákazníky posunout návštěvu farmy a nakupování na nevšední zážitky. Zároveň jsme postrádali příjemný prostor pro workshopy a přednášky, které dlouhodobě pořádáme. Nyní máme komfortní a multifunkční prostory, které přesně splňují naše představy,“ dodává Milan Hanč.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down