Po několikaleté pauze mají vinaři opět příležitost načerpat vědomosti od zkušeného a úspěšného enologa Petra Ptáčka. Dvoudenní školení proběhne v Národním vinařském centru 5. a 6. září.
Dvoudenní školení pro odbornou vinařskou veřejnost, zejména výrobce vín, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci při výrobě vína s použitím současných technologií a výrobních postupů připravilo Národní vinařské centrum záměrně na začátek září, aby absolventi mohli využít získané informace už během nadcházejícího vinobraní. Přímo od významného tuzemského enologa, jehož vína opakovaně získala nejvyšší vinařské ocenění, se účastníci dozví, jak úspěšně vyrábět víno. Přednášky budou doplněny degustací vybraných vín.
Dvoudenní školení pro vinaře a vinařské technology. Určeno je pro odbornou vinařskou veřejnost, zejména výrobcům vín, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci při výrobě vína s použitím současných technologií a výrobních postupů. Přímo od významného tuzemského enologa, jehož vína opakovaně získala nejvyšší vinařské ocenění, se dozvíte, jak úspěšně vyrábět víno.
Školení umožní účastníkům získat větší přehled v moderních enologických postupech a v přípravcích určených pro mošt a víno, kterou zúročí při výrobě vína už v nadcházející kampani. Školení je velmi přínosné i pro malovinaře či začátečníky, kteří potřebují získat základní znalosti o moderních postupech při výrobě vína. Přednášky obsáhnou celkový průřez výroby vína, a to od přípravy na sklizeň přes zpracování hroznů, finalizaci a školení vína až po lahvování. Teorie bude doplněna názornými ukázkami – degustací vybraných vín. Kurzovné zahrnuje přednášku lektora, degustované vzorky vín a drobné občerstvení.
Lektor
Ing. Petr Ptáček – ředitel vinařství Habánské sklepy, Enolog roku 2012, 5x vítěz šampiona Salonu vín - Národní soutěže vín ČR, absolvent VŠCHT Praha, zakládající člen Unie enologů.
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!