Nový koncept workshopů tentokrát zaměřený na gastronomii
Workshop s národní sommelierkou Klárou Kollárovou aneb setkání provozovatelů, manažerů nebo majitelů gastroprovozoven s diskusí na téma "Proč je důležité prezentovat lokální víno a jak vůbec na to?" se odehraje 16. srpna v Jičíně a pokračovat bude v Ostravě, v Českém Krumlově a Znojmě.
Unikátní nový formát vzdělávacích setkání pracovníků v gastronomii zaměřený na zvýšení profitability gastroprovozů díky správně cílenému výběru moravských a českých vín a jejich prezentaci. Je určený primárně pro majitele nebo provozovatele malých a větších podniků, kteří chtějí pracovat na prestiži svých podniků a nabídnout zákazníkům naše kvalitní víno. Prodáte-li denně pět skleniček vína navíc, můžete svou tržbu zvýšit ročně o 150 000 Kč i víc. A to i v pivnici, kde ke spokojenosti stačí i jen nabídka 5 vín. A představte si, jakou radost uděláte těm, kteří pivo nepijí. Během 4 hodin se dozvíte, jak oslovit i náročnější klientelu a to může mít další dopad na váš profit. Cílem je předat základní know-how o práci s vínem v gastronomii, které zahrnuje výběr vína pro daný koncept, správný servis a komunikaci s hostem, ale také cenové nastavení a ekonomiku práce s vínem v restauraci. Nejedná se tedy jen o základy sommelierství, ale spíše ekonomický pohled na přínos vína. Stejně tak ukážeme důležitost tuzemských vín v nabídce a vyzkoušíme principy jejich párování s lokálními surovinami. Pojetí akce je komorní (do 15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své aktuální poznatky o práci s vínem.
Samozřejmě budeme i ochutnávat vína z tuzemských odrůd. Dohromady to bude 15 vín z různých odrůd a v různých vinařských stylech i cenových kategoriích. Velmi důležitou součástí bude i praktické snoubení vína a jídla. Vyložíme si základy různých přístupů k párování na běžných pokrmech.
Cíl a program
Cíl: Pomoci provozovatelům běžných restaurací zařadit do nabídky naše kvalitní víno a ukázat cestu, jak s vínem dobře pracovat i bez sommeliera. To vše s důrazem na lokálnost.
Program: - Tvorba vinného lístku na základě koncepce a možností vybraného podniku - Práce s personálem i hostem - Degustace 15 tuzemských vín s ohledem na různé cenové hladiny - Praktická ukázka párování vín a pokrmů, které hostující restaurace nabízí - Po skončení možnost další diskuze
Cílová skupina: provozovatelé a majitelé malých a středních gastroprovozů, stánků, bister, vinných barů či pivních restaurací
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!