26.09.2005 | 10:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Atlas chorob a škůdců zeleniny

Čerstvou novinkou na našem knižním trhu je Obrazový atlas chorob a škůdců zeleniny střední Evropy s podtitulem Ochrana zeleniny v integrované produkci včetně prostředků biologické ochrany rostlin.

Publikaci lze hodnotit jako velmi zdařilý počin a může být povzbuzením pro odvětví, které zažívá v naší republice nelehké období. Jak vyplývá z podtitulu důraz je kladen i na možnosti ochrany využitelné při biologickém a integrovaném způsobu pěstování zeleniny. Zatímco ale biologické zelinaření má schválená pravidla pěstování, kontroly a v neposlední řadě je podporováno dotačním titulem, koncepce integrovaného pěstování zeleniny, které se v zahraničí úspěšně rozvíjí, na schválení zatím ještě čeká.
Kniha, která díky přehlednému uspořádání a obsažnosti určitě nebude chybět v knihovně většiny zahradníků se věnuje u jednotlivých skupin zeleniny specifickým patogenům. Pozornost je věnována příznakům a významu poškození, hostitelským rostlinám, vývojovému cyklu, ekologie a ochraně zeleniny. Pro méně zkušené pěstitele jsou určeny pasáže o pěstebních technologiích, ti zkušení ocení podrobně zpracovanou problematiku abionóz. Předností jsou kvalitní fotografie typických příznaků poškození a informace o aktuálních možnostech ochrany.
Ve druhé části publikace je 80 stran věnováno popisu užitečných organizmů, jejich významu, způsobu života, ochraně a stimulaci rozvoje v pěstované kultuře.
Autoři: J. Rod, M. Hluchý, K. Zavadil, J. Prášil, I. Somssich, M. Zacharda,
400 stran, 850 fotografií.
Vydal Biocont Laboratory, spol. s r. o., 2005.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down