03.12.2010 | 04:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vesnicí roku 2010 je obec Ratměřice

Obec Ratměřice na Benešovsku zvítězila v letošním ročníku soutěže a získala tak titul Vesnice roku 2010. Na druhém místě se umístil městys Koloveč z Plzeňského kraje a třetí místo si odnesla obec Hlavnice z Moravskoslezského kraje.

Soutěž Vesnice roku v Programu obnovy venkova je každoročně vyhlašována již od roku 1995. Cílem této soutěže je snaha vyzdvihnout aktivity obcí, jejich představitelů a občanů, kteří se snaží nejen zvelebovat svůj domov, ale rozvíjejí i místní tradice a zapojují se do společenského života v obci.
Vyhlášení již 16. ročníku soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova se uskutečnilo dne 2. března 2010 v Praze při příležitosti konání Dne malých obcí. Do konce měsíce dubna obce posílaly přihlášky do soutěže a měsíce květen a červen byly pro soutěž Vesnice roku 2010 ve znamení hodnocení jednotlivých přihlášených obcí. V letošním roce tak bylo navštíveno a hodnoceno rekordních 361 obcí ze třinácti krajů České republiky. Vítězné obce jednotlivých krajských kol soutěže a nositelé ocenění Zlatá stuha – za vítězství v krajském kole byly v termínu od 30. srpna do 5. září navštíveny a hodnoceny celostátní hodnotitelskou komisí složenou ze zástupců vyhlašovatelů a spoluvyhlašovatelů soutěže. Předsedou této komise je pan Jiří Řezníček, starosta obce Tučín, která v minulém ročníku soutěže zvítězila a získala titul Vesnice roku 2009.
Slavnostního vyhlášení výsledků celostátního kola v Luhačovicích se za vyhlašovatele soutěže zúčastnili ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský, náměstek ministra zemědělství Juraj Chmiel, předseda Spolku pro obnovu venkova ČR Eduard Kavala a zástupce Svazu měst a obcí ČR Ladislav Kryštof. Čestným hostem mezinárodního festivalu a také slavnostního vyhlášení výsledků celostátního kola soutěže Vesnice roku 2010 byl předseda vlády České republiky Petr Nečas.

Podle www.vesniceroku.cz upravila Helena Piková

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down