Adriana Granato - porotce České ceny za architekturu

Českou cenu za architekturu vyhlásila Česká komora architektů, profesní organizace s přeneseným výkonem státní správy, v souladu se svým posláním pečovat o stavební kulturu v České republice a podporovat její vysokou úroveň. Přihlášené projekty hodnotí prestižní sedmičlenná mezinárodní porota, jejíž členkou je i Adriana Granato.

Adriana Granato je italská architektka, která se věnuje výuce na Milánské polytechnice a současně praxi ve vlastním ateliéru studio ibsen. Vystudovala zároveň na polytechnice v Miláně a Turíně. V postgraduálním stupni pokračovala v Miláně a AA School of Architecture v Londýně. V roce 2018 založila studio ibsen, milánský ateliér zaměřený na architekturu a výzkum. Úspěšně se účastní architektonických soutěží. Je aktivní v publikační činnosti, věnuje se jak obsáhlým knižním textům, tak i těm kratším pro časopisy jako Domus, Stoà a Gizmo Web.

V minulosti působila jako hostující lektorka na Becalelově akademii umění a designu v Jeruzalémě a Fakultě architektury, umění a designu PUCE v Quitu.

Českou cenu za architekturu vyhlásila Česká komora architektů, profesní organizace s přeneseným výkonem státní správy, v souladu se svým posláním pečovat o stavební kulturu v České republice a podporovat její vysokou úroveň. Jejím pořádáním chce Komora prezentovat kvalitní architektonickou produkci nejen odborné a laické veřejnosti, ale i zástupcům státní správy a samosprávy.

Zdroj: ČCA

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down