06.09.2023 | 04:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Značkou Středočeská Regionální potravina se pyšní Český hrášek, Harlekýn i 13 Polotmavá

Ocenění značkou kvality Regionální potravina si z rukou ministra zemědělství Marka Výborného, hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové a generálního ředitele SZIF Petra Dlouhého převzalo poslední prázdninovou sobotu na Dožínkách na Letné devět lokálních producentů Středočeského kraje. Mezi oceněnými jsou například Robert Parus z Nosálova se Zvěřinovou paštikou, Gabriela Janebová z Libice nad Cidlinou s Tvarohem tučným a Zdeňka Mejsnarová s Měchenickým pecnem. Ve Středočeském kraji letos soutěžilo 134 produktů od 30 výrobců.

České kvalitní potraviny si zaslouží podporu. A kvalitním lokálním výrobcům pomáhá právě ocenění značkou Regionální potravina v jejich propagaci, širší distribuci, nárůstu poptávky od spotřebitelů a ve výsledku zvýšení objemu prodeje,“ doplnil generální ředitel SZIF Petr Dlouhý.
„Ocenění Regionální potravina nás velmi těší a posouvá nás to dál z hlediska prestiže a kvality. Naše Zakysaná smetana je vyráběna tradičním postupem z vysoce kvalitního mléka z produkce vlastního chovu dojnic bez konzervantů a přidaných látek. Vzhledem k tomu, že nejsme na trhu dlouho, očekáváme od ocenění lepší prosazení se na trhu a možnost navyšovat výrobu. Naším motem je co nejvíce se přibližovat požadavkům spotřebitele z hlediska kvality a sortimentu s maximálním využitím české produkce. Příští rok určitě přihlásíme další naše výrobky,“ uvedl ředitel společnosti AGRO PODLESÍ, a.s., pan Ing. Jan Procházka, Ph.D.
Další z oceněných, Josef Houžvička, statutární ředitel WIFCOM a.s. řekl: „Je pro nás velkou ctí, že byl další z našich výrobků – Steak Rib eye s rozmarýnem oceněn značkou Regionální potravina. Jsme přesvědčeni, že toto ocenění dostane naše kvalitní produkty k více zákazníkům, kteří si na nich budou moci pochutnat.“
Soutěž probíhá ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. O značku Regionální potravina mohou soutěžit producenti zemědělských a potravinářských výrobků, kteří mají nejvýše 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku Regionální potravina zdarma po dobu čtyř let.
Na slavnostním předávání cen na Dožínkách na Letné v Praze se malí i velcí návštěvníci těšili nejen z prezentace výrobků oceněných značkou Regionální potravina od více než 40 producentů z celé České republiky, ale také z folklorního vystoupení, bohatého doprovodného programu se značkami kvality, zemědělských zvířat a techniky i ze vstupu zdarma do Národního zemědělského muzea. Dožínkové oslavy úrody jsou od poloviny 19. století pořádány téměř na celém území České republiky. Postupem času se tato tradice měnila a rozšířila o kulturní prvky, jako jsou selské jízdy a taneční besedy. Dožínky jsou tak dnes důležitým zemědělským rituálem i zábavnou společenskou událostí.

Zdroj: SZIF

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down