01.08.2023 | 12:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový koncept workshopů tentokrát zaměřený na gastronomii

Workshop s národní sommelierkou Klárou Kollárovou aneb setkání provozovatelů, manažerů nebo majitelů gastroprovozoven s diskusí na téma "Proč je důležité prezentovat lokální víno a jak vůbec na to?" se odehraje 16. srpna v Jičíně a pokračovat bude v Ostravě, v Českém Krumlově a Znojmě.

Unikátní nový formát vzdělávacích setkání pracovníků v gastronomii zaměřený na zvýšení profitability gastroprovozů díky správně cílenému výběru moravských a českých vín a jejich prezentaci. Je určený primárně pro majitele nebo provozovatele malých a větších podniků, kteří chtějí pracovat na prestiži svých podniků a nabídnout zákazníkům naše kvalitní víno. Prodáte-li denně pět skleniček vína navíc, můžete svou tržbu zvýšit ročně o 150 000 Kč i víc. A to i v pivnici, kde ke spokojenosti stačí i jen nabídka 5 vín. A představte si, jakou radost uděláte těm, kteří pivo nepijí. Během 4 hodin se dozvíte, jak oslovit i náročnější klientelu a to může mít další dopad na váš profit. Cílem je předat základní know-how o práci s vínem v gastronomii, které zahrnuje výběr vína pro daný koncept, správný servis a komunikaci s hostem, ale také cenové nastavení a ekonomiku práce s vínem v restauraci. Nejedná se tedy jen o základy sommelierství, ale spíše ekonomický pohled na přínos vína. Stejně tak ukážeme důležitost tuzemských vín v nabídce a vyzkoušíme principy jejich párování s lokálními surovinami. Pojetí akce je komorní (do 15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své aktuální poznatky o práci s vínem.

Samozřejmě budeme i ochutnávat vína z tuzemských odrůd. Dohromady to bude 15 vín z různých odrůd a v různých vinařských stylech i cenových kategoriích. Velmi důležitou součástí bude i praktické snoubení vína a jídla. Vyložíme si základy různých přístupů k párování na běžných pokrmech.

Cíl a program

Cíl: Pomoci provozovatelům běžných restaurací zařadit do nabídky naše kvalitní víno a ukázat cestu, jak s vínem dobře pracovat i bez sommeliera. To vše s důrazem na lokálnost.

Program:
- Tvorba vinného lístku na základě koncepce a možností vybraného podniku
- Práce s personálem i hostem
- Degustace 15 tuzemských vín s ohledem na různé cenové hladiny
- Praktická ukázka párování vín a pokrmů, které hostující restaurace nabízí
- Po skončení možnost další diskuze

Cílová skupina: provozovatelé a majitelé malých a středních gastroprovozů, stánků, bister, vinných barů či pivních restaurací

Více informací a všechny termíny na webu.*

Projekt se koná s podporou Vinařského fondu.

Zdroj: NVC

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down