28.03.2023 | 02:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Od substrátů až po zelené stěny

Začátkem února uspořádala firma BB Com s. r. o., přední český výrobce zahradnických substrátů, pro své zákazníky vzdělávací seminář, prostřednictvím kterého je seznámila s portfoliem nabízeného zboží a poskytovaných služeb.  

Místem konání odborného semináře se stal areál školní botanické zahrady pražské Střední odborné školy Jarov. Úvodního slova a přivítání účastníků vzdělávací akce se ujal výkonný ředitel firmy Tomáš Kolomý. Následně obchodní zástupce firmy, David Fritsche, představil formou krátké videoprojekce výrobní areál firmy v Letohradě a seznámil posluchače s jednotlivými fázemi výrobního procesu zahradnických substrátu – od prvotního míchání jednotlivých komponentů podle předem odzkoušené receptury pro konkrétní kulturu rostlin, až po samotné balení výsledného produktu včetně jeho expedice konečnému zákazníkovi. Vysoké kvality zahradnických substrátů, které jsou nabízeny pod obchodní značkou Florcom® je dosaženo nejenom použitím kvalitních vstupních surovin, ale i jejich promícháním. Moderní míchací linka zajišťuje jak přesné dávkování veškerých komponentů, tak i výbornou homogenitu výsledného substrátu.

Zahradnické substráty jsou nabízeny ve dvou třídách – Profi a Hobby. Profi třída zahrnuje substráty určené pro profesionální pěstitel květin a zeleniny, okrasných a ovocných školkařských výpěstků, zahradní realizátory. Jsou speciálně míchány na míru po konkrétní produkci dané komodity (chryzantémy, bramboříky, poinsettie, jehličnany, listnáče atd.) či způsobu pěstebního procesu (závlahové stoly, kontejnery). V této řadě jsou substráty k dostání jak balené (78 l, 250 l), v Big Balech o objemu 5,8 m3, tak i volně ložené.

Hobby substráty jsou svým složením přizpůsobeny požadavkům a podmínkám pěstování pro hobby pěstitele. Zákazníci mohou podle účelu použití vybírat ze třech řad – Hobby, Premium a Quality.

Celý text článku naleznete v tištěné verzi časopisu Zahradnictví č. 3/2023.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down