
Informace o možnosti přihlásit vzorky na zahraniční soutěž podporovanou Vinařským fondem. Termín přihlášení: do 26.09.2022. Vzorky budou hodnoceny v pěti kategoriích v hodnocení naslepo neutrálními testery.
Kategorie 1: lehčí suchá a šumivá vína s méně než 9 g/l zbytkového cukru a do 12 % alkoholu. Při hodnocení kytice zde bude kladena větší váha na svěžest a živost a potěšení z pití na jazyku. Vyhledávané zejména u lehčích vín.
Kategorie 2: silnější, suchá vína a šumivá vína s obsahem zbytkového cukru nižším než 9 g/l a vyšším než 12 % alkoholu. Zde bude přikládána větší váha osobnosti vína, individuálním a terroirovým poznámkám, stejně jako potenciálu pro dobrý vývoj v budoucnu, vlastnostem, které se od těchto produktů očekávají.
Kategorie 3: polosuchá a sladší vína a šumivá vína, každé s obsahem cukru vyšším než 9 g/l. Zde bude stěžejní ovocnost i pravděpodobná budoucnost, protože ovoce se očekává především od sladšího vína.
Kategorie 4: ušlechtilá sladká vína, jako jsou Beerenauslese, Trockenbeerenauslese nebo ledová vína. Zde je samozřejmě váženo ovoce ještě více, zejména tóny tropického ovoce.
Kategorie 5: přírodní a oranžová vína. Zde budou mít větší váhu odlišnosti, individuální a podstatné.
Doprava přihlášených vzorků bude hrazena v plné výši Vinařským fondem. Pro dodání vzorků a podkladů jsou vyhrazeny prostory Národního vinařského centra, o. p. s., Sobotní 1029, Valtice 691 42.*
Zdroj: Vína z Moravy, vína z Čech
