Konference Víno a zdraví a snoubení vín s kulinářskými specialitami Marcela Ihnačáka
Národní vinařské centrum, o. p. s., zve dne 27. května na konferenci věnovanou osvětě kulturně-vinařského tématu navazujícího na odkaz prof. Šamánka a mnoho světových výzkumů, které potvrzují, že víno je součástí zdravého životního stylu a střídmá konzumace vína je zdraví prospěšná. Konference bude doplněna osmichodovým menu plným kulinářských specialit šéfkuchaře Marcela Ihnačáka snoubené skvělými tuzemskými víny a následnou návštěvou Salonu vín ČR.
Akce přispívá a je součástí charitativního projektu Vinaři jsou srdcaři.
Harmonogram: 12.00–12.30– prezence 12:30–13:30– přednáška profesora Jana Pirka, který po Milanu Šamánkovi převzal pomyslnou štafetu a stal se hlavním popularizátorem přiměřené konzumace vína z řad lékařských kapacit. „Víno, kromě té trochy alkoholu, obsahuje i látky, které jsou tělu vysloveně prospěšné, a je rozhodně pro život mnohem přínosnější než tvrdý alkohol,“ upozorňuje Jan Pirk a sou-časně připomíná také psychologický aspekt, neboť právě ten v současné době vystupuje do popředí. 13:30–14:00– přestávka 14:00–16:00– osmichodový slow food s Marcelem Ihnačákem snoubený s víny z Moravy i Čech – Filozofie menu bude vymezena třemi navzájem propojenými principy: dobré, čisté a poctivé jídlo pro všechny. Dobré jídlo je čerstvé a chutné. Jeho konzumace je smyslovým prožitkem. Čisté jídlo je pěstované s ohledem k životnímu prostředí. Výroba potravinářských produktů nesmí poškozovat lidské zdraví a musí se obejít bez chemických náhražek. Poctivé jídlo vzniká za férových podmínek pro výrobce, kteří ho spotřebitelům poskytují za dostupnou cenu. 16:00–16:30– přesun do Salonu vín, státní zámek Valtice 16:30–18:30– Volná degustace – Unikátní možnost individuálně ochutnat kterékoliv z uskladněných vín včetně šumivých (mimo speciálních výběrů). Od každého vína je otevřena jedna láhev. O každém z vín jsou k dispozici podrobné informace jak na prezentačním boxu každého vína, tak v katalogu. Během degustace je návštěvníkům k dispozici sommelier, který podává na požádání informace o víně a jednotlivých vinařstvích.
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!