14.08.2024 | 02:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úskalí ročníku 2024 a jak je úspěšně zvládnout – enologické školení s Karlem Novotným

Po roční pauze se do Národního vinařského centra vrací enolog Karel Novotný, aby před vinobraním rozebral specifika letošního ročníku a jejich dopad na kvalitu hroznů a následnou výrobu vína. Školení se uskuteční 19. srpna.

Enologické školení

Pod názvem Úskalí ročníku 2024 a jak je úspěšně zvládnout proběhne 19. srpna (14–17:30 hod.) v Národním vinařském centru enologické školení s Karlem Novotným. Určeno je primárně vinařům, kteří se chystají na letošní kampaň a chtějí být připraveni na problémy, které přinesl nestandardní průběh tohoto ročníku. Dozvíte se zde, jak si poradit s různými fázemi zralosti hroznů na jednom keři, jak správně vyhodnotit jejich zdravotní stav a jak reagovat při zasažení hroznů peronosporou nebo oidiem. Zkušený enolog Karel Novotný upozorní, na co vše si dát pozor a které parametry u hroznů sledovat, abyste dokázali co nejlépe připravit mošty na fermentaci a získali vína dle vašeho záměru a filozofie.

Zdroj: SVČR

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down