12.09.2003 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Uchovatelost kvality brokolice

V rozsáhlých belgických pokusech byla sledována uchovatelnost brokolice. Všechny varianty byly ihned po sklizni zchlazeny na teplotu 1 0C, poté uchovávány při teplotě 1 °C, eventuálně 20 °C a baleny do fólie po 1, 2, 4, nebo 8 dnech.

Samozřejmě, že nejvíce podléhá vadnutí a žloutnutí brokolice uchovávána při teplotě 20 °C a balena po čtyřech, nebo osmi dnech. Nejlepší kvalitu si zachovala brokolice zchlazená po sklizni, uchovaná při 1 °C a zabalená do fólie do tří dnů od sklizně. Samostatné balení do fólie nemůže zabránit vadnutí.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down