Spotřebitelé ve Středočeském kraji již znají produkty nominované na ocenění značkou Regionální potravina

Do čtrnáctého ročníku prestižní soutěže o ocenění značkou Regionální potravina se přihlásilo ve Středočeském kraji 30 lokálních výrobců s celkem 134 produkty. Zastoupena byla nejsilněji kategorie Ostatní s nominovaným produktem – Med z lipové aleje z Včelí farmy Poděbrady. Soutěž Regionální potravina probíhá každoročně ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy.

Hodnotitelská komise se letos sešla, na svém předposledním hodnocení, na Bílé hoře na Praze 6 a po pečlivém zvážení navrhla udělit značku Středočeská Regionální potravina pro rok 2023. „Získali jsme mnoho ocenění z různých soutěží, koštů a degustací ovocných destilátů, ale zvlášť vyniká ocenění značkou Regionální potravina. Ta se liší tím, že její hodnocení je svěřeno zástupcům státních organizací namísto nadšených fanoušků pálenek. Těší nás, že naše Jablkovice Radlík zrající v dubových sudech obstála i v konkurenci piva a nealkoholických nápojů. Vítězství bezpochyby významně přispělo k posílení povědomí o naší značce Palírna Radlík," uvedl zakladatel a majitel společnosti Zdeněk Musil.

Zájem o soutěž roste

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Ocenění si producenti převezmou na Slavnostním vyhlášení 2. září 2023 na akci Dožínky na Letné. „Soutěž Regionální potravina ve Středočeském kraji probíhá pod vedením Festingu letos úplně poprvé. Mám radost, že se nám podařilo dosáhnout rekordního počtu přihlášených výrobků. Vysoký počet přihlášených výrobců představuje pro mě a náš tým cennou zpětnou vazbu za naši práci. V letošním roce jsme přivítali účast celkem 30 výrobců, kteří představili 134 výrobků vynikající kvality. Zvlášť mě těší, že 18 z těchto účastníků soutěže se přihlásilo poprvé, což svědčí o důležitosti, kterou výrobci přikládají regionální produkci. Rád bych vyjádřil svou upřímnou vděčnost a gratulaci všem zúčastněným výrobcům," zhodnotil výsledky soutěže Lukáš Vacek, koordinátor Středočeské Regionální potraviny.
Soutěž probíhá ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. O značku Regionální potravina mohou soutěžit producenti zemědělských a potravinářských výrobků, kteří mají nejvýše 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek pak získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Hodnotitelská komise ve Středočeském kraji pomalu uzavírá 14. ročník soutěže Regionální potravina a blíží se do konce ročníku 2023.

Cestou podpory kvalitních místních potravin jde celá EU a Česko není výjimkou. Současná situace je pro spotřebitele i producenty potravin zasažená výší inflace a stagnující poptávkou. I proto je marketingová podpora kvalitních potravin důležitá v posílení tržní komunikace, vede také k výraznému posílení poptávky ze strany spotřebitelů a má tedy dopad na růst prodeje.

Zdroj: SZIF

SZIF logo

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down