Přibližně 4000 tun hroznů plánuje letos poprvé ve své historii vykoupit na jižní Moravě vinařské uskupení Soare sekt. Zatím totiž nakupovalo jen hotové víno. Asi 1000 tun ze získané suroviny připadne na výrobu přívlastkových vín. Firma má poprvé k dispozici kompletní řetěz, tedy vlastní výkup, dva zpracovatelské závody i stáčecí linku.
Za zpracování hroznů plně odpovídají sklepmistři z dceřiné firmy Víno Valtice. Ta sdružuje i všechny spolupracující závody z regionu. Soare začalo s rozšířením svého působení už letos na jaře, kdy si zajistilo možnost dosadby dalších zhruba 25 hektarů vinic do roku 2005. Navýší tak plochu vlastních vinic bezmála na 50 hektarů v Mikulovské vinařské podoblasti.
Jablonecká firma dobudovala ve Valticích i vlastní sklepní hospodářství. V roce 2005 plánuje v zámeckém areálu otevřít také reprezentační prostory, školící sommelierské středisko a další z vlastních vinoték pod programem Centrum vína Soare.
Od začátku roku zahájila společnost obchodní spolupráci s Vinařstvím Zaječí. Celková produkce zpracovny hroznů a moderní stáčírny je asi šest milionů lahví ročně, v roce 2005 se plánuje až o tři miliony lahví více. Kapacita závodu pro zpracování hroznů je letos asi 800 000 kilogramů. O 200 000 tun více jsou schopna zpracovat i spolupracující střediska.
V Mutěnické vinařské podoblasti provozuje Soare výkupnu a zpracovnu hroznů v Čejkovicích. Zdejší ZD Čejkovice hospodaří na 230 hektarech vinohradů a dokáže jich zpracovat až 4000 tun. Ze ZD Sedlec u Mikulova pak Soare podílnicky vykoupí dalších 250 až 300 tun jihomoravských hroznů. Vyrobená přívlastková vína budou zejména značek Alfons Mucha a Víno Valtice.