16.08.2021 | 12:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Předávání cen Regionální potravina

Druhý srpnový víkend byl ve znamení předávání cen Regionální potravina. Letos to byl už dvanáctý ročník této soutěže. Zelenou pečeť kvality si přebrali v sobotu na
Myslivecké Třeboni jihočeští producenti, v neděli pak hostila slavnostní předávání za Středočeský kraj Kutná Hora.

Předávání ocenění Středočeské Regionální potraviny doplnil také bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Návštěvníci mohli na Palackého náměstí v Kutné Hoře ochutnat a nakoupit oceněné produkty a navštívit také stánky ostatních regionálních výrobců. Ve Středočeském kraji proměnilo v letošním ročníku své nominace celkem osm výrobců, kteří si převzali certifikáty od ministra zemědělství Miroslava Tomana a zástupce generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Miloše Jirovského.

Středočeskou Regionální potravinou 2021 se staly tyto výrobky:
Kategorie: Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované: PRAŽSKÁ ŠUNKA NA KOSTI – Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy: Jestřebický advenťák – WIFCOM
3. Sýry včetně tvarohu: BUDAPEŠŤ – pomazánka z čerstvého kozího žervé – Mgr. Karolina Mikšíková
4. Mléčné výrobky ostatní Nevyhlášeno
5. Pekařské výrobky včetně těstovin: Kváskový pecen Cvrčovický 750g – CVRČOVICKÁ PEKÁRNA,
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek: Jogurtový dezert – Integrovaná střední škola, Jesenice, Žatecká 1
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje: Sirupy od sejkorky - levandulový – Martina Koníčková
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě: Džem výběrový (Extra) méně sladký Ostružina – Berry servis,
9. Ostatní: MODRÝ MÁK V PRESU – Třebaňské oleje

V Třeboni se předávání ujali zástupci Ministerstva zemědělství a SZIF, tedy ředitelka Odboru bezpečnosti potravin Jitka Götzová a ředitel Regionálního odboru České Budějovice Jiří Chmel.
Regionální potravinou Jihočeského kraje 2021 se staly tyto výrobky:

Kategorie: Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované: Závišínská klobása – Zemědělské družstvo Bělčice
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy: Jihočeské Jerky ZVĚŘINOVÉ S PEPŘEM – Jihočeské Jerky
3. Sýry včetně tvarohu: SÝR s vlašskými ořechy – Jaroslav Kryzan
4. Mléčné výrobky ostatní: ČERSTVÉ KOLENSKÉ MLÉKO, plnotučné – Zemědělské obchodní družstvo Kolný
5. Pekařské výrobky včetně těstovin: Chléb dačický žitný 1200g – Dačická pekárna
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek: Nevyhlášeno
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje: ŠNAPSERIE BLATNÁ GRIOTKA – Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě: Jahodový džem – Jaroslav Vališ
9. Ostatní: Škvarková pomazánka – ZVS NEMYŠL

Ocenění Regionální potravina můžou získat jen producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Vítěz dostává certifikát a může zelené logo RP daného kraje užívat na obalu výrobku čtyři roky. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od celkem 312 výrobců.

Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Podrobné informace o soutěži najdete na webu regionalnipotravina.cz.

Zdroj: TZ SZIF

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down