National Geographic lákal v Londýně na moravská a česká vína
Již potřetí se Česko zapojilo do londýnského National Geographic Traveller Food Festivalu tradičně zaměřeného na nejlepší jídlo a pití z celého světa a moravská a česká vína byla opět u toho. Národní vinařské centrum představilo na této významné gastronomické události výběr cestovatelsky atraktivních vinařství v České republice. Účast našich vín proběhla ve spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu – CzechTourism, Centrálou cestovního ruchu – Jižní Morava a městem Brnem.
Hlavním cílem prezentace České republiky na letošním ročníku festivalu bylo představit světovým cestovatelům zajímavé destinace mimo Prahu. Na českém stánku probíhaly pravidelně ochutnávky vybraných vín, vrcholem ale byly 2 řízené degustace s komentovaným vstupem ve „Wine and Spirit Theatre“ s národní sommelierkou Klárou Kollárovou, která tak místní publikum seznamovala s našimi typickými odrůdami, tedy Pálavou, Ryzlinkem vlašským a Frankovkou, nesměl chybět ani sekt v kategorii extra brut, protože šumivá vína jsou v Anglii velmi populární.
Naše vína zaujala
„Díky všem zapojeným za vynikající možnost prezentovat světu Česko jako výjimečnou destinaci pro vinařskou turistiku. Degustace byla určena pro koncové spotřebitele, konala se oba dva dny veletrhu, a ačkoliv stála dodatečných 6 liber ke vstupu, tak o ni byl nesmírný zájem a kapacita 60 účastníků byla vždy rychle naplněna,“ přiblížila událost národní sommelierka Klára Kollárová a dodala: „doslova narváno bylo skoro pořád i u našeho stánku. Mnoho návštěvníků zaujalo, že je Česko vinařskou destinací, protože o tom neměli vůbec tušení a příjemně je překvapila kvalita našich vín.“
Festivalu předcházelo Czech Soirée na české ambasádě v Londýně, kterou připravilo zahraniční zastoupení CzechTourismu pro Velkou Británii s českými partnery a cílem bylo připomenout letošních 30 let vzniku samostatné České republiky a České centrály cestovního ruchu – CzechTourism. Svůj prostor zde opět dostala také moravská a česká vína.
„Prezentace našich vín měla dvě části, kde jsme představili 15 vinařství aktivních na britském trhu. Odpoledne bylo věnováno odborné veřejnosti a obchodníkům s vínem, večer pak patřil významným hostům ambasády. Pozvání přijali mimo jiné i tři Master of wine, Češka Lenka Sedláčková spolu s Julií Harding a Demetri Waltersem. Za zmínku určitě stojí také Tania Olevska, která organizuje London Wine Fair a Justin Keay, který dlouhodobě píše o našich vínech,“ přiblížila Klára Kollárová.
National Geographic Traveller Food Festival se konal 15. a 16. července v londýnském Business Design Centru a během těchto dvou dnů jej navštívilo víc než 7 000 návštěvníků. Festival tradičně nabídl pestrý program od panelových diskusí až po mezinárodní ukázky jídel i nápojů a umožnil návštěvníkům ponořit se do světa jídla a vychutnat si kulinářské zážitky z různých i méně známých koutů světa. Tradičně je ideálním zdrojem inspirace pro ty nejzajímavější výlety po celém světě s nápovědou, co a kde jíst a pít.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!