Publikace poskytuje potřebné informace a návody ke konzervování, zmrazování a usklsdnění potravin, především ovoce a zeleniny z vlastní produkce nebo výhodně nakoupených.
Z obsahu:
- Význam a zásady konzervace potravin
- Složení ovoce, zeleniny, masa a jiných potravin
- Mikroorganizmy na potravinách
- Způsob konzervace potravin
- Ovoce ke konzervování
- Zelenina ke konzervování
- Obaly
- Hlavní práce při konzervování
- Zmrazování potravin
- Kompoty
- Proslazené ovoce a zelenina
- Ovocné pomazánky
- Povidly, ovocné pasty, sýry
- Ovocné a zeleninové protlaky a dětská výživa
- Nealkoholické ovocné a zeleninové nápoje
- Révová - hroznová a ovocná vína
- Vinný a ovocný ocet
- Výroba ovocných destilátů
- Sušené ovoce, zelenina, houby
-...................
- ..........
- ....
Ing. Jaroslav Balaštík: Konzervování v domácnosti. Vydalo Ottobre 12, 2001, 234s.