Nejvíce se v 17. týdnu zvýšila průměrná cena zemědělských výrobců (CZV) petržele (o 1,30 Kč/kg na 14,20 Kč/kg, tj. o 10,1 %). Průměrná CZV cibule se zvýšila o 0,20 Kč/kg (o 2,6 %) na 7,90 Kč/kg.
Naopak u ředkviček došlo ve sledovaném týdnu ke snížení průměrné CZV o 0,80 Kč/sv. na 6,- Kč/sv., tj. o 11,8 %. O 6,5 % (o 0,20 Kč/kg) se ve srovnání s předchozím obdobím snížila průměrná CZV bílého hlávkového zelí, které se prodávalo v rozmezí pouze od 2,- do 3,20 Kč/kg (v průměru za 2,90 Kč/kg). Hlávkové zelí červené se prodávalo za cenu 16. týdne, tedy za 5,70 Kč/kg. Prodej mrkve se realizoval od 6,- do 7,- Kč/kg, hlávkového salátu od 5,- do 6,50 Kč/ks.
Obchodní ceny
V 17. týdnu se výraznější změny obchodních cen vybraných druhů zeleniny týkaly především salátových okurek, ředkviček, mrkve a karotky z dovozu a celeru bez natě domácích producentů. Průměrná obchodní nákupní cena (NC) okurek poklesla ve sledovaném týdnu o 7,90 Kč/kg na 21,60 Kč/kg (tj. o 27 %), jejich průměrná obchodní odbytová cena (OC) poklesla o 9,40 Kč/kg (o 26 %) na 27,30 Kč/kg. Průměrná NC ředkviček poklesla proti předchozímu týdnu o 1,20 Kč/sv. (o 16 %) na 6,40 Kč/sv., OC se snížila o 1,10 Kč/sv. (o 12 %) na 8,30 Kč/sv. U mrkve a karotky poklesla průměrná NC o 0,60 Kč/kg (o 9 %) na 6,20 Kč/kg, její OC se snížila o 0,50 Kč/kg (o 5 %) na 8,70 Kč/kg. NC póru se ve sledovaném období snížila o 0,50 Kč/kg (o 3 %) na 14,60 Kč/kg, OC se snížila rovněž o 3 % (o 0,70 Kč/kg) na 18,50 Kč/kg. K nárůstu průměrné NC došlo u celeru, a to o 0,70 Kč/kg (o 6 %) na 12,10 Kč/kg. Průměrná OC tohoto celeru vzrostla o 1,- Kč/kg na 14,50 Kč/kg, tj. o 7 %. NC importované bílé papriky vzrostla o 3,20 Kč/kg (o 5%) na 67,30 Kč/kg, OC o 0,60 Kč/kg (o 1%) na 80,50 Kč/kg. U zelené papriky z dovozu se zvýšila průměrná NC o 0,70 Kč/kg (o 2 %) na 35,30 Kč/kg, OC vzrostla o 1,70 Kč/kg na 44,10 Kč/kg, tj. o 4 %. Obchodní ceny tuzemských žampionů zůstaly ve srovnání s předchozím týdnem nezměněny, NC činila v průměru 41,- Kč/kg, OC 48,- Kč/kg.