Jak proběhla již třetí série regionálních workshopů?
Národní vinařské centrum má za sebou již třetí sadu regionálních workshopů. Tento nový vzdělávací formát pod taktovkou národní sommelierky Kláry Kollárové se zaměřuje na detailní prezentaci odrůd typických pro dané vinařské podoblasti.
Cílem workshopů je důkladně posoudit naše vína v kontextu zahraniční konkurence. Během otevřené diskuze národní sommelierka s účastníky probírá, jaký mají degustovaná vína potenciál nejen pro export a jak jsou konkurenceschopné vůči dovozovým vínům.
Proběhlo celkem 15 regionálních workshopů, kterých se zúčastnilo 230 vinařů a dalších odborných zájemců. Národní sommelierka se vydala do všech moravských vinařských podoblastí (Mikulovsko, Velkopavlovicko, Slovácko a Znojemsko) a nevynechala ani Čechy.
Na výběr bylo z workshopů na téma Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Pinot blanc, Pinot noir, Veltlínské zelené, Sauvignon, Frankovka a na Velkopavlovicku také speciální setkání na téma Rosé.
Vzhledem k oblíbenosti tohoto nového programu připravuje Národní vinařské centrum další sérii regionálních setkání s národní sommelierkou, na které se budete moci přihlásit už na podzim.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!