V červenci přivítali na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze velkou skupinu farmářů ze Švýcarska, kteří se zajímali o zemědělskou prvovýrobu a potravinářství. Zajímali se o zemědělství České republiky a intenzivní pěstování plodin a chovu zvířat, o inovace, které se aktuálně na ČZU řeší i o problematiku zemědělství v kontextu s EU.
Během své návštěvy absolvovali prohlídku pekárenským provozem Potravinářského pavilonu, kde jim technolog Slavomír Dobročka podrobně ukázal připravovaný proces výuky studentů a výrobny. Pomocí exkurzních lávek nahlédli i do dalších provozů a Senzorické laboratoře. Dále jejich kroky směřovaly do laboratoře katedry chovu hospodářských zvířat, kde jim Ing. Ondřej Krunt s Ing. Adam Kraus nastínili aktuálně řešené úkoly v oblasti kvality masa, vajec apod. Navštívili také Libosad, univerzitní stáje a ateliéry krajinářských architektů a nakonec se zastavili na políčku, které soudě podle reakcí jim bylo nejbližší. V praxi shlédli činnost kolegů z Centra precizního zemědělství. Podle reakcí a slov obdivu směrem k činnosti fakulty, ale i směrem ke kampusu, se ČZU v Evropě neztratí.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!