28.07.2022 | 08:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Exkurze švýcarských farmářů na ČZU

V červenci přivítali na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze velkou skupinu farmářů ze Švýcarska, kteří se zajímali o zemědělskou prvovýrobu a potravinářství. Zajímali se o zemědělství České republiky a intenzivní pěstování plodin a chovu zvířat, o inovace, které se aktuálně na ČZU řeší i o problematiku zemědělství v kontextu s EU.

Během své návštěvy absolvovali prohlídku pekárenským provozem Potravinářského pavilonu, kde jim technolog Slavomír Dobročka podrobně ukázal připravovaný proces výuky studentů a výrobny. Pomocí exkurzních lávek nahlédli i do dalších provozů a Senzorické laboratoře. Dále jejich kroky směřovaly do laboratoře katedry chovu hospodářských zvířat, kde jim Ing. Ondřej Krunt s Ing. Adam Kraus nastínili aktuálně řešené úkoly v oblasti kvality masa, vajec apod. Navštívili také Libosad, univerzitní stáje a ateliéry krajinářských architektů a nakonec se zastavili na políčku, které soudě podle reakcí jim bylo nejbližší. V praxi shlédli činnost kolegů z Centra precizního zemědělství. Podle reakcí a slov obdivu směrem k činnosti fakulty, ale i směrem ke kampusu, se ČZU v Evropě neztratí.*

Zdroj: FAPPZ ČZU

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down