Převážná část encyklopedie je věnována botanické charakteristice růží. Mimo jiné získáte informace o botanickém zařazení a klasifikaci růží, jejich morfologii, množení, pěstování a ošetřování a samozřejmě o nejčastějších chorobách a škůdcích.
Encyklopedie růží vám představí tyto nádherné rostliny ze všech možných pohledů. Ukáže, jak pevně byla růže spjata s životem člověka již odnepaměti, dočtete se o umělcích, pro které byla inspirací či modelem. Dozvíte se také, že růže je důležitou surovinou nejen v léčitelství a medicíně, ale například také v gastronomii.
Na závěr knihy je zařazena i kapitola o vazačství a aranžování květin a nechybí ani pojednání o šlechtění růží a jejich nejvýznamnějších šlechtitelích. Kniha obsahuje více než 420 plnobarevných fotografií a řadu názorných nákresů a ilustrací.
216 stran, cena 590 Kč, 26,56 eur, vydal Computer Press, a. s.