21.10.2021 | 08:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dvorskou zoo oživí od soboty Týden duchů, připraveno je deset tun dýní

Safari Park Dvůr Králové nad Labem zaplní od soboty při tradičním Týdnu duchů kolem deseti tun dýní. Návštěvníci zahrady si z nich budou moci do neděle 31. října vydlabat dýňová strašidla. Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou halloweenskou tradicí, bude v sobotu 30. října strašidelná stezka. Řekl to dnes mluvčí zoo Michal Šťastný. Akce každoročně do zoo přiláká tisíce lidí. Loni se kvůli covidovým restrikcím akce nekonala.

Týden duchů nabídne tvořivé dílny s dlabáním tykvových luceren, denně zajímavá krmení zvířat dýněmi, prohlídky večerní zoo s loučemi. "Areál budou postupně zaplavovat dýně, které příchozí sami vydlabou a naleznou pro ně to nejlepší místo. Každý další den bude výzdoba safari parku jiná a bohatší," uvedl mluvčí. Za dýně lidé platit nebudou.

Dýně dostanou k snědku sloni, orangutani nebo šimpanzi. Jako hračka poslouží dýně například levhartům, psům ušatým či surikatám.

Dvorská zoo, jejímž majitelem je Královéhradecký kraj, se specializuje na Afriku. Velmi úspěšná je v chovu nosorožců či žiraf. Patří v kraji k nejnavštěvovanějším turistickým cílům, loni do zoo přišlo 450 722 lidí.

Napsat komentář

Napsat komentář

Komentáře k článku

  1. To zní skutečně moc dobře, určitě se tam s dětmi zastavíme, jelikož to nemáme z domova zrovna daleko 🙂 Děti snad jako úplně první rok opravdu prožívají Halloween, což sice není český svátek, ale líbí se mi zvyk různých kostýmů, které si oblékají. Ty jsme samozřejmě museli také pořídit, ale naštěstí se mi to povedlo velice výhodně přes online tržiště s oblečením https://www.onlinesekac.cz/ , kde jsem našla kostým kostlivce a čarodějnice 🙂

  2. To musí vypadat krásně! Moc nemám ráda podzim, ale jedno mu musím nechat... Všechno má opravdu moc krásné barvy. Včetně těch dýní, které všechno krásně rozzáří. Přes den jejich barvou a přes noc, když jsou vyřezané, září doslova! 😀 Navíc se z nich dá udělat skvělá dýňová polévka. Nedávno jsem nakoupila zásoby kurkumy, abych mohla dělat dýňový krém ve velkém. Tu kurkumu jsem sehnala se slevou přes tento web: https://slevovykupon.net/.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down