26.05.2021 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Japonsku se vydražily dva melouny za více než půl milionu korun

Za 2,7 milionu jenů (515.000 Kč) se dnes na severojaponském ostrově Hokkaidó vydražily dva prvotřídní melouny. Cena je téměř třiadvacetkrát vyšší než v loňském roce, uvedla japonská tisková agentura Kjódó.

Zatím nejvyšší cena za odrůdu ananasových melounů (cantaloupe) pocházejících z oblasti kolem města Jubari, je z roku 2019 a činí pět milionů jenů (956.000 Kč). Mnohem nižší loňská cena 120.000 jenů (22.900 Kč) byla podle expertů odrazem útlumu ekonomiky v důsledku pandemie.

Letos melouny získala v aukci firma Hokkaido Products, která je místním výrobcem výživy pro děti. "Chtěl jsem podpořit místní farmáře," řekl novinářům ředitel společnosti Iori Kage. "I když se stále objevuje spousta negativních zpráv, doufám, že to pomůže lidem se usmát a překonat pandemii," dodal. Společnost plánuje nabídnout zakoupené melouny zdarma na své internetové stránce. Rozdělí je mezi deset vybraných rodin s dětmi.

Ovoce špičkové kvality se v Japonsku často prodává v sezonních dražbách za vysoké ceny. Úspěšní dražitelé koupě většinou využívají k propagačním účelům.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down