20.05.2021 | 01:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Projekt Poznej svého farmáře běží osmým rokem, tentokrát proběhne v NZM

Z pestré nabídky lokálních produktů od českých zemědělců a potravinářů si mohou lidé vybírat v Praze na Letné. Každý pátek až do konce června se na dvoře Národního zemědělského muzea (NZM) od 9 do 17 hodin konají Farmářské trhy zaměřené výhradně na českou produkci. Kromě ovoce a zeleniny budou v nabídce i bylinné produkty, maso, vejce a mléčné výrobky.

„S ohledem na epidemiologickou situaci a opatření, kdy nemůžeme organizovat tradiční sérii akcí Poznej svého farmáře přímo na hospodářstvích v regionech, jsme letos spolu s Národním zemědělským muzeem připravili Farmářské trhy. Jejich cílem je, stejně jako v předchozích letech podpořit české pěstitele a producenty,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Zájemci si mohou na muzejním dvorku vybírat ze sazenic, bylinných produktů, medů, koření a čajů, řezaných květin, pečiva, masa a masných produktů, mléka a mléčných výrobků, vajec, piv, vín, lokální zeleniny a ovoce.

Pravidla pro bezpečné nakupování na Farmářském trhu v NZM jsou stejná, jaká platí pro ostatní farmářské trhy, tedy rozestupy 2 metry, nošení respirátorů a dezinfekce rukou.

Výrobci a prodejci tuzemských potravin, kteří mají zájem se na Farmářských trzích představit, mohou kontaktovat organizátory na trhy@nzm.cz.

Cílem již 8. ročníku projektu Poznej svého farmáře, letos v netradičním formátu kvůli pandemii, je propojení spotřebitelů a farmářů v jejich okolí a zlepšení informovanosti veřejnosti o možnostech nákupu kvalitních potravin přímo na farmách. Tím zajistí odbyt produkce malých farmářů, kteří nemají šanci uspět s produkcí u obchodních řetězců. V rámci tradičních akcí na farmách po celé České republice byl vždy pro návštěvníky připraven bohatý program, jako například farmářský trh výrobců potravin z blízkého okolí, ochutnávky produktů místních farem, jejich prohlídky a zemědělsky zaměřený program pro děti. Projekt Poznej svého farmáře má také podporovat spotřebu kvalitních a regionálních potravin a vzdělávat spotřebitele v oblasti ekologické produkce a biopotravin.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down