12.09.2020 | 11:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přátelské setkání tuzemských perenářů

Pro všechny stávající i potencionální velkoobchodní zákazníky a partnery připravilo botanické zahradnictví Holzbecher v první polovině září historicky první den otevřených dveří. Příchozí čekaly zajímavé přednášky a komentovaná prohlídka školkařského podniku. Ač v rouškách, nesl se celý den v Lelekovicích u Brna v duchu přátelského setkávání a neutuchajících diskusí o trvalkách.

Z přednášejících si mohli návštěvníci poslechnout Ing. Marka Hamatu z České zemědělské univerzity v Praze, katedry zahradní a krajinné architektury, který se zaměřil na rozpočtování trvalkových výsadeb, Ing. Petr Hanzelka, Ph.D., z Botanické zahrady hl. m. Prahy seznámil přítomné s dlouhodobě udržitelnými výsadbami a méně známým sortimentem suchomilných trvalek, krajinářský architekt Ing. Ondřej Nečaský hovořil o možnostech využití trvalek v městském prostoru, Ing. Zdeněk Sendler, autorizovaný krajinářský architekt, pojal téma přednášky jako své zkušenosti v realizacích v letech 1966 až 2020 s Fordem GT40, substrátář Ing. Zbyněk Slezáček, MSc., pojednal o půdě a substrátech.

Botanické zahradnictví Holzbecher se specializuje na skalničky, o které je zájem i v západní Evropě. Snaží se zavést do kultury rostliny pocházející z And z Jižní Ameriky z expedic do Argentiny, odkud si přivezli semena tamějších rostlin. Podnik postupně modernizovali, vybavili jej například celoplošnou závlahou pomocí mostu, nechybí ani sázecí stroj. Ing. Josef Holzbecher předal vedení podniku před několika lety své dceři Janě.*

Celý článek naleznete v časopisu Zahradnictví č. 10/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

Komentáře k článku

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down