15.06.2018 | 08:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zahradničina je dřina, ale má své kouzlo

Velkoobchodní trvalkovou školku Hybš najdete v Mlékojedech nedaleko středočeských Neratovic. Její majitel Oldřich Hybš se pěstováním trvalek zabývá zhruba dvacet let, z toho deset let působí ve vlastní školce s bezmála hektarovým pozemkem.

Školka pěstuje trvalky, skalničky, okrasné traviny i kapradiny a další rostliny pro zahradnická centra i realizační firmy. Mladý materiál nakoupí nebo sadbu vypěstují ze semen, rostliny nahrnkují a prodají, rovněž nabízí návrhy a poradenství. Ve školce pracují tři zaměstnanci plus sezónní brigádníci, které shání přes agenturu. „Máme tu otevřené dveře pro studenty zahradnických škol, aby si vyzkoušeli, co obnáší zahradnická práce,“ doplnil O. Hybš.

K trvalkám postupně přibývá stále větší objem letniček, balkónových rostlin, bylinek a sadby zeleniny. Součástí sortimentu pro jarní prodej jsou rovněž cibuloviny. Letničky v současnosti činí kolem dvaceti procent produkce, původně byly jen okrajovou záležitostí.

Zákazníky trvalkové školky Oldřicha Hybše najdeme po celé České republice, specializuje se na zahradnická centra, kterým vozí rostliny podle vlastního uvážení od jara do podzimu s následnou péčí. Rostliny dodávají s etiketou. Jak vysvětlil O. Hybš, snaží se o klienta postarat od A do Z. Trvalky si u nich nakupují i realizátoři a menší zahradnictví.

Celý článek naleznete v časopisu Zahradnictví č. 6/2018.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down