21.08.2015 | 01:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Plodová zelenina ve fóliovníku i na poli

Včerejší demonstrační přehlídku plodové zeleniny společnosti Moravoseed CZ, a. s., v areálu šlechtitelské stanice MENDELU v Lednici na Moravě si nenechalo ujít více než osm desítek pěstitelů a odborníků v oboru. Dozvěděli se o nabízeném sortimentu paprik, rajčat, okurek nakládaček i hadovek, cuket a lilků a jednotlivé odrůdy včetně novinek si mohli prohlédnout jednak ve fóliovnících ve volné půdě i v nádobách a jednak i na poli. Některé odrůdy rajčat a paprik mohli rovněž ochutnat. Nechyběl ani přehled odrůd cibulí.

Z odrůd papriky jsou novinkami Moravoseed CZ, a. s., žlutá ´Tesla F1´ a červená ´Priscila F1´. V registračním řízení jsou paprika beraní roh ´SU 132´ či kozí roh ´SU ŽRS´, ´Sora´, včetně pálivých ´SU ŽRP´a ´Heriett´. Z tyčkových rajčat  jsou novými odrůdami ´Rubinka´, ´Mandat F1´, v registračním řízení jsou navíc odrůdy ´Charmant´ či ´Gallant´. Letos byla zaregistrována raná odrůda rajčete ´Sonat F1´ se středním oválným dužnatým plodem červené barvy s výbornou chutí, dosahující hmotnosti 95 až 105 g.

Moravoseed CZ, s. r. o., v současnosti udržuje více než 380 odrůd zeleniny. Kromě osiva pro profesionály jej prodává i hobby zákazníkům prostřednictvím firmy Nohel Garden, jejímiž jsou výhradními dodavateli veškerého osiva.*

 

Více informací se dozvíte na stránkách týdeníku Zemědělec a v časopisu Zahradnictví.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down