24.06.2003 | 10:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Minimacešky jsou vhodné do nádob a závěsů

Většina lidí si představuje macešky pouze jako rostlinný materiál vhodný pro hřbitovní výsadbu nebo výsadbu do nádob. Ale pozorovali jste někdy krásu jejich květů, přechodu jedné barvy do druhé, pestré „oči“ těchto krásných, křehkých motýlů?
- Samozřejmě, že většina zahradníků i zahrádkářů dává přednost velkokvětým odrůdám, které vynikají velikostí květů, kompaktností keříčku, dobrým odnožováním nebo čistými, zářivými barvami. Ale jsou náchylnější na choroby a jejich zápornou vlastností je časté překlapování velkých květů.

Tytéž možnosti nabízejí i minimacešky, které vyžadují stejnou péči – pravidelné přihnojování a zálivku, snesou jak plné slunce, tak mírné přistínění. Velmi rychle zaplní klasickou nádobu, ale jsou vhodné také do závěsných nádob. Méně trpí nepříznivými klimatickými podmínkami a snadno regenerují. V barevné škále dnes najdete jak jednobarevné, tak vícebarevné a jejich kombinací můžeme lehce vytvořit i barevné obrazce na záhonu.
Hitem letošní sezóny je série Patiola, kde již název vypovídá něco o jejich určení. Spojení patio a viola nám říká, že tato série se hodí pro osazení květináčů, kontejnerů, nádob nebo závěsů, ale také do lemů záhonů.
Patiola má výrazné květy v pěti atraktivních barvách, velmi dobře odnožuje, bohatě nakvétá, intenzivně voní, zůstává kompaktní a je velmi raná. Velkou její předností je odolnost k nepříznivému počasí. Lze ji využít jak k podzimnímu, tak i jarnímu pěstování.
Zkuste i vy pěstovat minimacešky. Jistě se vám odvděčí a při dobré péči vám vydrží několik let na jednom místě.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down