16.10.2003 | 08:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Iseki – špičková komunální technika pro profesinály

Počátkem února ožilo náměstí Jiřetína pod Jedlovou přehlídkou moderní komunální technikou. Divize Iseki, patřící do skupiny Eurogreen CZ, s. r. o., představila sortiment stejnojmenné japonské firmy, která vyrábí vysoce kvalitní profesionální techniku. Nádherné, slunečné počasí vytvořilo pořadatelům příjemnou kulisu a pokud se snad někdo nespokojil s prohlídkou doplněnou odborným komentářem, mohl hodnotit parametry a kvalitu práce na přilehlém prostranství.

Charakteristickým znakem firmy je důraz kladený na výkonnost, vysokou spolehlivost a komfort traktorů a nosičů nářadí. Tato kombinace umožnila dosáhnout vysoké obliby u zákazníků v západní Evropě. Jaké postavení si vydobude v naší republice, závisí na schopnostech prodejců a poptávce zákazníků, kteří dokáží ocenit vysoce nadprůměrné vlastnosti těchto strojů.
Ale zpět k sortimentu. Předností malého traktoru IMG Gulliver je především optimální rozložení hmotnosti a velká obratnost, která umožňuje pracovat i v podmínkách určených především pro jednoosé stroje – v kulturách pěstovaných v úzkých řádcích (květiny, zelenina, ovoce), travnatých plochách a údržbě úzkých cest.
Víceúčelové stroje série SG s motory o výkonu 9,5, 11 a 12,5 kW jsou určeny k sečení travnatých ploch, pokud navíc ještě využijme škálu příslušenství, lze využívat služeb tohoto pomocníka během celého roku. Větší přesností sekání a výkonem motoru se vyznačuje řada sekaček SGR, která splňuje velmi náročná kritéria.
Série 2100 nabízí kromě výjimečně kompaktní konstrukce výkonnostní parametry v rozsahu 11 – 18 kW. Výkon motoru série traktorů 3100 se pohybuje v rozpětí 18 – 25 kW. Výkonnostně nejsilnější je řada 5100 (25 – 35 KW). Stroje mohou být vybaveny čelními nebo zadními hydraulickými rameny. Převodovka je mechanická nebo hydrostatická.
Poslední skupinu tvoří komunální nosiče nářadí série SF 200 / SF 230 a série SF 300 / SF 330. Traktory je možno vybavit podle potřeby speciálními a nízkotlakými pneumatikami. Instalace katalyzátoru výfukových plynů a eventuální použití bioolejů v převodovkách lze zajistit po dohodě se zákazníkem.
Traktory a nosiče nářadí lze opatřit flexibilním a spolehlivým neseným pracovním nářadím.
Sortiment nářadí na údržbu travních porostů zahrnuje čelně nesený žací stroj, vzadu nesenou žací lištu, cepovou sekačku a bubnový, čelně nesený žací stroj. Alternativou může být i mezinápravový žací adaptér. Pro podzimní údržbu a sečení bez sběrného koše je určen vysavač listí a trávy. Při zimní údržbě lze využít čelně nesený sněhový pluh a také sypač soli. Pomocníkem při odstraňování větší vrstvy sněhové pokrývky je sněhová fréza. Běžné čištění chodníků řeší Iseki zametacím adaptérem. Celý tento sortiment je možno rozšířit ještě o čelně nesený nakladač a jednonápravový valník.
Kdo jsou cíloví zákazníci? Podle slov obchodního manažera, Davida Větrovce, především firmy zajišťující komunální technické služby, realizační firmy a správy hřišť. Prodej zajišťují regionální zástupci. Velmi významné pro propagaci strojů je i úspěšné působení sesterské divize Realizace a údržba travních ploch (Eurogreen), která si v naší republice dokázala získat excelentní postavení.
Pokud bude trendem v ČR klást stále větší důraz na vysokou kvalitu, nemusí mít Iseki strach o svou budoucnost.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down