04.02.2004 | 12:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nejmodernější velkoobchod květin

Nákup na špičkové evropské úrovni pod jednou střechou, se širokou nabídkou zboží. K tomu perfektní osobní servis, zajištění rozvozu nakoupeného zboží a dlouhá prodejní doba – to jsou základní parametry nejmodernějšího velkoobchodu s květinami a dekorativními doplňky v ČR, které nabízí zákazníkům firma Vonekl, s. r. o., Brno.

Přijíždíte-li do Brna od Prahy, jistě se všimnete nového velkého neonového nápisu po levé straně silnice v Horních Heršpicích: Vonekl – květiny, doplňky. Toto místo se jistě stane obchodním centrem zákazníků, jejichž hlavním zájmem je květinářství, zahradnictví, floristika, ale třeba i realizace interiérů.
Supermoderní nový komplex poprvé přivítal dodavatele, zákazníky, ale i význačné osobnosti v sobotu 10 ledna. Prodejní plocha se pro tento den proměnila ve společenský sál pro zahajovací slavnost, ale už od neděle 11. ledna se její vzhled změnil na ryze obchodní centrum, kde dostane zákazník ke koupi vše, co si bude přát.
Dnes se jeví nákup pod jednou střechou, s maximálním logistickým režimem pohybu zboží a s terminály na platební karty jako jednoduchá věc. Ale projektu a konečné realizaci předcházely dva roky usilovné práce, kdy majitelé podniku, manželé Josef a Anna Klíšťovi, po několika letech podnikání poznali, co v současných halách chybí, kde je jejich nedostatek, co lze zlepšit a jak ještě lépe vycházet zákazníkovi vstříc. Jejich sny splnila nová, moderní hala, kde je pod jednou střechou nabídka doplňkového zboží vedle hrnkových rostlin a květin, které našly přechodný domov ve skleníku o ploše 150 m2 . Řezané květiny se krátkodobě uchovávají v chladírně (110 m2 slouží zákazníkům a 75 m2 je určeno na rozvozy). Zásobní zboží krátkou cestou putuje do skladu o rozloze 500 m2.
Firma Vonekl však není pouze prodejcem, ale také propagátorem jednotlivých výrobků, které lze zahrnout do odvětví floristika. Chce-li udržet krok s novinkami v oboru, musí sledovat i floristické trendy. Ve spolupráci s našimi předním floristy proto pravidelně předvádí svým zákazníkům a upozorňuje je na využití jednotlivých materiálů jak rostlinných, tak doplňkových. Nová hala k tomu nabízí kultivovaný prostor s dobrým výhledem pro návštěvníky.
Na prodejní ploše 1700 m2 existuje široká nabídka doplňkového zboží z firmy Klia Bohuslavice, zastoupení zde mají i další, české podniky. Rozšiřují sortiment o obaly a dárková balení, o vybavení interiérů a umožňují jejich realizaci. Zákazníkům se tak dostává nejkomplexnější možná nabídka.
Firma Vonekl je přímým dovozcem jak řezaných, tak hrnkových a sušených květin a exotických plodů například z Holandska, Kolumbie, Ekvádoru, Číny a dalších států. Mnohé dovozy, ale také rozvozy, řeší vlastní dopravou. Ta umožňuje pružně reagovat na požadavky zákazníků nebo na pohyb novinek na trhu. V prodejně najdete vždy čerstvý rostlinný materiál. Řezané květiny se dovážejí ze zahraničí dvakrát týdně (podle potřeby třikrát týdně), hrnkový materiál jednou nebo dvakrát týdně. Významnou roli v hrnkových rostlinách hraje tuzemská produkce.
Důležitým kritériem úspěšného podniku je jeho prodejní doba, která umožňuje nákup před vlastní prodejní dobou, nebo po ní. Ve všední dny je velkoobchodní prodejní doba od 6 do 20 hod., v sobotu a v neděli je možno doplnit zásoby od 7 do 10 hod. Dlouhá prodejní doba také umožňuje snížit vlastní stav zásob konečných obchodů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down