23.02.2004 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pětkrát týdně čerstvé květiny

Fleura Bohemia, s. r. o., nabízí českým zákazníkům od 1. února stále čerstvé řezané květiny vysoké kvality, výborný servis s dlouhou prodejní dobou, dobré ceny a k tomu každý den pět různých komodit za nákupní ceny.

Co je Fleura? Firma byla založena 1. ledna 1971. Zabývala se přepravou květin do Wiesbadenu. Zakladatel Co Berkhout zahájil v tomto roce telefonický prodej květin z aukce v Beverwijku, kde měl svoje sídlo. Avšak v roce 1976 přestěhoval podnik do Aalsmeeru, kde sídlí dodnes. Na ploše 27 000 m2 je již více než 18 000 m2 zastavěno. Při nové výstavbě byla maximální pozornost věnovaná logistickým pracím a pracovním podmínkám. Dnes patří ve svém oboru – nákupu a prodeji řezaných květin k vedoucím exportním firmám.
Spolu se svými dceřinými společnostmi H.B.I. Holland Blumen-Import a Global Flowers v Německu, Fleura Austria v Rakousku, Fleura Polska v Polsku, Fleura Italia a dnes i Fleura Bohemia v České republice má v Evropě rovných 40 Cash & Carry velkoobchodů, ve kterých nabízí kompletní sortiment řezaných květin a zeleně.
Fleura se zaměřila na ovládnutí řetězců. Pro její úspěšnost hovoří vlastní nákup (část nákupu přímo od smluvních pěstitelů), vlastní logistika a vlastní Cash & Carry velkoobchody. Výsledkem je minimální závislost na ostatních. Expanze posledních let vede ke snižování konjunkturních rizik. Následně rozšíření trhu vede ke zvětšení rozsahu, což je nezbytné k rozšíření konkurenční pozice a jejího posílení.
Global Flowers, se sídlem v německém Herongenu, je dovozní organizace skupiny Fleura, která nakupuje květiny po celém světě - od řezaných rostlin z Kostariky, Spojených států a Mexika až po orchideje z Thajska a růže z Ekvádoru.
Co přinese Fleura našim obchodníkům?
Pětkrát týdně čerstvé řezané zboží, které pochází z nejdůležitějších květinových burz v Holandsku a Německu, i nákup kompletního sortimentu z Itálie. Jednu z největších nabídek zeleně, exotických květin a různých doplňkových přírodních materiálů. K tomu i denní nabídka pěti komodit za nákupní cenu. Tyto komodity se každodenně mění. Díky krátké cestě od pěstitele ke spotřebiteli je i výsledná cena velmi příjemná. Již pouhé umístění v Praze-Lipencích není náhodné. Leží v těsné blízkosti velkoobchodu s doplňkovým zbožím a hrnkových rostlin, kterém zkompletují nákup na jednom místě.
Česká pobočka byla postavena za 14 dní. Deset dnů připadlo na montáž chladírenského boxu, který se rozkládá na ploše 200 m2, další čtyři dny na napojení počítačové sítě a zajištění zázemí prodeje.
Připravují se předváděcí akce
V rámci lepší propagace jednotlivých rostlinných druhů a variet a jejich použití ve floristice se zákazníci v brzké době dočkají předváděcích akcí, které se budou konat jednou za čtyři nebo pět týdnů za účasti předního holandského floristy Gerarda van der Geesta, který své umění předváděl i v první den prodeje.
Nepočítá se s rozvážkou v chladírenském autě a to proto, že nabídka v autě je silně omezena a zákazník nemá přehled o celém nabízeném sortimentu.
Kvalitní čerstvé zboží si najde své zákazníky, kteří za nim přijedou i do Lipenců – v to věří Robert Kalter, stoprocentní majitel holdingu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down