01.04.2005 | 09:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Květiny v našem životě

V neděli 23. ledna v brněnském Boby Centru uspořádala Holandská květinářská kancelář velkou květinovou přehlídku na téma Květiny v našem životě aneb Aranžmá pro nejrůznější příležitosti. Své dovednosti zde předvedli tři přední floristé – Jarmila Pejpalová z České republiky, Ivan Bednárik ze Slovenska a Johan Huisman z Holandska, kteří během několika hodin zhotovili čtyřicet aranžmá pro nejrůznější příležitosti provázející lidský život, od narození, přes svátky, narozeniny, promoci, svatbu až po pohřeb.

Jarmila Pejpalová (1950) se pohybuje v oboru již od svých 15 let. Od roku 1991 má vlastní obchod. Zabývá se přípravou květinových výzdob interiérů z řezaných, hrnkových, ale i umělých a suchých rostlin, práce zahrnuje také přípravu výzdob pro různé firemní i soukromé párty. Pravidelně se zúčastňuje různých výstav, na kterých vytváří celé expozice a také floristické soutěže Děčínská kotva – nyní jako členka hodnotící poroty. Je držitelkou řady floristických ocenění.

Johan Huisman (1962) pracuje jako florista, designér v holandském Balku. V roce 1985 vyhrál celostátní holandskou soutěž Teleflora a zvítězil i na mistrovství světa Teleflora. Dlouhou dobu vlastnil květinářství, nyní se věnuje předváděcím akcím. Rád používá květiny novým, neotřelým způsobem tak, aby aranžmá, které je obvykle dárkem, potěšilo a zároveň ohromilo svoji krásou. Při svých ukázkových lekcích pro Holandskou květinářskou kancelář pravidelně navštěvuje Velkou Británii, Itálii, Dánsko, Švédsko, Nový Zéland, Kanadu a Spojené státy, ale i Českou republiku.

Ivan Bednárik (1983) vystudoval Střední zahradnickou školu v Piešťanech. Své první floristické ocenění získal již na základní škole - v soutěži Victoria Regia titul mistra Slovenska v kategorii základní školy. Je držitelem řady dalších floristických ocenění, mimo jiné i Děčínské kotvy. V letech 1998-2000 byl členem týmu Michala Hauta v bratislavském květinářství Orchidea a od září 2003 je spolumajitelem květinářství Gloriosa v centru Bratislavy.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down