13.09.2005 | 10:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky z Jaroměře

Firma Černý z Jaroměře každoročně obohacuje sortiment nabízených osiv a mladých rostlin o atraktivní novinky s cílem nabídnout profesionálním zahradníkům odrůdy, které úspěšně vypěstují a přinesou jim zajímavý zisk. Ne jinak tomu bude i sezónách 2005 a 2006.

V letošním roce mezi lze mezi novinkami nalézt především květiny, které je možno prodávat v jarních měsících jako květinovou sadbu. Toto období je z hlediska tržeb pro mnoho zahradnických podniků nejdůležitější částí roku. Je však také obdobím největší konkurence na trhu a stojí tedy zato, pečlivě vybrat odrůdu, která díky své atraktivitě, ranosti, kompaktnosti a jiným parametrům, může rozhodnout o konečném úspěchu či neúspěchu.
Naše firma se tradičně věnuje šlechtění petúnií, především s důrazem na velmi dobrou odolnost proti nepříznivému počasí. Vzniklo zde více než padesát původních odrůd a další se šlechtí. Petúnie si během posledních třiceti let vydobyla místo jedné z nejdůležitějších letniček. Poptávka po ní s drobnými výkyvy stále roste. V letošním roce rozšiřujeme nabídku o skupinu velmi raných odrůd s velkým květem. Ve velkém srovnávacím pokusu jsme vyzkoušeli desítky zahraničních odrůd a z nich jsme v každém barevném odstínu vybrali to nejlepší. Tyto odrůdy jsou efektní při jarním prodeji a na konečném stanovišti mají středně bujný vzrůst. Naleznete mezi nimi barevné hvězdy i jednobarevné odstíny. Odrůdy petúnií budou vysazeny společně se srovnávacími vzorky na okrasném poli v našem podniku, přístupném zahradnické veřejnosti. O jejich vlastnostech se tedy můžete přesvědčit jak se říká na vlastní oči. Touto skupinou se stala naše nabídka odrůd petúnií nejširší na českém trhu.
Dalším druhem, kterému je věnována pozornost, je Lobularia maritima. Uváděná skupina odrůd Easter Bonnet je doplněna dalšími odrůdami tak, aby škála barevných odstínů nabízela bílou, růžovou, fialovou, ale i červenou, či broskvovou. Lobularia je druh, který může úspěšně rozšířit nabídku květin pro jarní prodej.
Mezi novinkami však naleznete i macešky v typu cornuta. Skupina Sorbet nabízí 15 zajímavých barevných kombinací. Je to jedna z nejúspěšnějších skupin v celosvětovém měřítku. O tento typ macešky je v posledních letech i u nás zvýšený zájem. Zcela ojedinělou barevnou kreací – bílým květem s růžovočervenými skvrnami – na sebe upozorní odrůda ‘Valentine‘, kterou naleznete také mezi novinkami.
Z hrnkových květin přibyla skupina odrůd Calceolaria x herbeohybrida ‘Cinderella‘. Jedná se o velmi kompaktní kalceolárii, která je neutrální k délce dne a nepotřebuje období nízkých teplot pro iniciaci kvetení. Kultivační doba je 18 – 20 týdnů. Při hustotě 25 – 30 rostlin na m2 jde o ekonomicky zajímavou kulturu pro pěstování v zimních měsících.
V našem sortimentu naleznete také velmi širokou nabídku zakořenělých řízků. Tento rostlinný materiál zajišťujeme ve spolupráci s firmou Grünewald z Německa. Proto se v nabídce objeví i nejnovější odrůdy petúnií, Surfinia, ‘Million Bells‘, či verben – ‘Star Dreams‘a ‘Temari‘. Celková nabídka přibližně 700 odrůd je tedy každoročně doplňována nejen o odrůdy nové, ale i druhy. Část z nich bude také představena na okrasném poli.
Novinek, které přinášíme v letošním roce na trh, je celá řada. O některých jsme se zde zmínili. Novinky jsou jednou z cest k prosperitě zahradnického podniku. Doufáme, že některé z představených odrůd vám k ní pomůže.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down