07.06.2006 | 10:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jarní inspirace z Padovy

Letos v únoru již po dvaapadesáté hostila italská Padova mezinárodní zahradnický a školkařský veletrh Flormart/Miflor. I když je tato akce v podstatě zmenšeninou mnohem větší výstavy pořádané v září, rozhodně zde nechyběl prostor pro ukázky květinových aranžmá a vazeb s jarní tématikou. A i když už je nejvyšší čas těšit se a připravovat na léto, trocha jarní inspirace na poslední chvíli snad neškodí.

Na návštěvníky jarního Flormart/Mifloru letos čekaly celkem čtyři výstavní haly zaplněné tématickými expozicemi, floristická show, prodejní výstava orchidejí a řada doprovodných vzdělávacích aktivit. Nejvíce prostoru organizátoři věnovali školkařským výpěstkům, jimž dominovaly rostliny subtropů, a také různým zahradním doplňkům. Na ploše čtrnáct tisíc metrů čtverečních se představilo celkem 350 vystavujících firem především z evropských zemí, ale také Izraele, Jordánska a Spojených států amerických.
Přestože řezaných květin byste v únoru v Padově našli jen po málu, aranžmá a kyticemi jste se mohli nechat doslova zahrnout. V předvádění působivých jarně laděných vazeb se po celou dobu trvání veletrhu pilně střídali Italský svaz floristů (práce jeho členů jsou na fotografiích) a Květinová burza San Remo, pro kterou pod značkou San Remo Italian Style předvádějí známí italští floristé. Z vytvořených aranžmá jaro doslova čišelo a pozorovat profesionály při práci bylo v únorovém deštivém počasí příjemným zážitkem. Z používaných barev dominovaly žlutá, bílá a zelená v podání narcisů, tulipánů, růží, břečťanu, vaječných skořápek a různých druhů cibulek.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down