12.06.2006 | 10:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ples mělnických zahradníků

Studenti maturitních ročníků si pro letošní rok zahradnického plesu zvolili téma Comedia dell` arte. Závěrem plesu absolventi představili květinové modely připravené v duchu různých historických období. Taneční rej se uskutečnil 17. března již tradičně v Neratovickém kulturním domě.

Vyšší odborná škola zahradnická a Středná zahradnická škola v Mělníku maturující studenty každoročně vyzývá k výzdobě Neratovického kulturního domu, aby předvedli v praxi studiem získané dovednosti. Rok od roku je výzdoba nápaditější a je výsledkem studentských prací na dané téma. Je překvapivé, jak mladí lidé vnímají svět kolem sebe a snaží se ho transformovat pomocí čerstvě získaného středoškolského umu do svých prací. Díky jejich prezentacím lze velmi dobře sledovat zrod nových floristů a jak s přibývající praxí rostou jejich zkušenosti a hodnota jejich práce. Letošní příprava výzdoby a jednotlivých dekorací začala v rámci zadání seminárních prací studentům specializace Aranžování a prodej na téma „Comedia dell` arte“. V písemné a výkresové části bylo třeba zobrazit představu o koncepci a navrhnout postup realizace. Na zachování estetických pravidel a zákonů – hlavně proporciálnosti a použití barev dohlížela během přípravy celého projektu učitelka floristického bloku Ing. Kamila Vlasáková. Po praktické stránce byla příprava zahájena sběrem výhonů křídlatek (Reynoutria), které byly hlavním konstrukčním prvkem sloupů v hlavním sále. Cílem bylo potlačit socialistický vzhled komplexu obou sálů a předsálí kulturního domu v Neratovicích. Mačkaný papír na drátěnce, coby stěžejní prvek instalace, pomohl zakrýt nevzhledné dýhy podél balkónů a pódia. K příjemnému prožití této životní události studentů, jejich rodičů a přátel zvali v hale umístněné drátěné figuríny Pavlíny Švecové v podobě tanečního páru, dekorované květy a listy.

Květinová módní přehlídka
Vedle oficiálně zadané výzdoby tanečních sálů si studenti připravují noční překvapení, ve kterém chtějí ukázat maximální možnosti své fantazie a zručnosti. Téma květinové módní přehlídky se neslo v průřezu módními trendy od antiky po budoucnost. Nápaditost vzešlá z potřebného nadšení studentů byla nejdříve zachycena pomocí grafických návrhů jednotlivých modelům, které byli připravovány několik měsíců předem.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down