15.06.2006 | 10:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pozvánka na Krajinnou výstavu bez hranic

Ve druhé polovině května, konkrétně 24. 5. se západočeské město Cheb a nedaleký německý Marktredwitz stanou dějištěm ojedinělé, čtyři měsíce trvající akce nazvané Krajinná výstava bez hranic.

Jedná se o zrcadlový projekt renovace části měst, díky němuž trvale vzniknou klidové zóny, cyklostezka, bude vylepšena cestní síť, zlikvidovány ekologické zátěže apod. Lákadlem výstavy by mohla být například prezentace zahradního umění a krajinotvorba. Návštěvníci zavítají do anglické, francouzské, alpské, irské, skandinávské, španělské a italské zahrady, uvidí typickou bylinnou zahrádku bavorského typu. Jednotlivé zahrady budou mít rozlohu zhruba 100 až 150 metrů čtverečních a měly by je doplnit stožáry se státními vlajkami. Proběhnou ukázky umění LandArtu, ekologického zemědělství, halová show ve fóliovníku, bohatý kulturní program a sportovní klání. Nebude zde také chybět prezentace zahradnických firem, produktů, nářadí a techniky, květinová show a gastronomická přehlídka. Zaujmou jistě i akce chystané ve spolupráci s partnerskými městy (Hofem, Rhedenem, Nižním Tagilem), která se zde budou prezentovat po celou dobu výstavy.
Krajinná výstava bez hranic je na území ČR ojedinělou akcí. Tyto akce se pořádají ve všech německých spolkových zemích. Existují dva typy. Tzv. malá výstava většinou trvá 6 – 10 týdnů, a tzv. velká výstava probíhající od jara do podzimu se koná jednou za čtyři roky ve vybraném bavorském městě. Pro rok 2006 získalo pořadatelství tohoto projektu město Marktredwitz, mimo jiné také proto, že nabídlo poprvé v historii uspořádání zrcadlové přeshraniční výstavy v Chebu.
Do areálu bude po celou dobu trvání výstavy přístup pouze přes den od 9 hodiny do setmění, a to za cenu 150,- Kč. Tato vstupenka bude platit následující den pro návštěvu Krajinné výstavy v Marktredwitz, včetně cesty vlakem – Egronetem, a zároveň na doprovodný program téhož dne. Zájemci, kteří budou chtít do areálu zavítat častěji, si mohou zakoupit časově neomezenou vstupenku v ceně 600,- Kč. Pořadatelé Samozřejmě nabízejí nejrůznější slevy, například skupinám, dětem apod.
Více informací o výstavě lze získat na internetových adresách www.krajinnavystava06.cz (v němčině na www.grenzenlose-gartenschau2006.de) a www.mestocheb.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down