24.07.2006 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Svatba na zámku

Již potřetí se koncem května uskutečnil na dobříšském zámku Svatební květinový den, který každoročně pořádá majitelka zdejšího květinářství Letizia floristka Martina Krátká. Počasí bylo této zdařilé akci zcela nakloněno, což se odrazilo i ve vysoké návštěvnosti a dobré náladě.

Svatební květinový den na Dobříši se stal v celém blízkém i vzdálenějším okolí doslova pojmem. Tato slova potvrzuje zejména vysoký zájem návštěvníků, který letos vzrostl oproti prvnímu ročníku trojnásobně. Řečeno v číslech se této akce v první rok jejího konání zúčastnilo 650 návštěvníků, zatímco letos jich bylo už rovných 1700. Takový nárůst si pochopitelně vyžádal i změny v celkové koncepci. Před dvěma roky byl jak seminář tak i předváděcí akce situovány pouze ve vnitřních prostorách zámku. V tomto roce se vlasová i svatební show odehrávaly na molu postaveném na nádvoří. Jelikož jsme se osobně zúčastnili i prvního ročníku, měli jsme možnost srovnání a nutno podotknout, že tak dokonale zajištěná a připravená akce si zaslouží obrovský obdiv. Jak to všechno Martina Krátká vůbec zvládla? „Letošní přípravy mi trvaly půl roku a zabraly mi téměř všechen čas. Bylo toho tolik, že jsem si poprvé nemohla dovolit věnovat se na dni své profesi, tedy aranžovat, vázat a předvádět, ale musela jsem na všechno dohlížet. Naštěstí se vše zvládlo a vše dopadlo na výtečnou. Kdybych však neměla kolem sebe ten úžasný tím lidí, nikdy bych tak rozsáhlou akci nemohla zvládnout a pořádat ji. I přesto, že tato práce zabere strašně moc času a lidé pracují i dlouho přes čas, jdou do toho. To je příklad i neprofesionálních modelek – děvčat z Dobříše, které se samy hlásí a chtějí dobrovolně předvádět na molu,“ říká Martina Krátká. A co plány do budoucna? „V dalších letech bych ráda v této tradici pokračovala, ale je mi jasné, že už musí mít opravdu spolehlivou záštitu. Jenom samotná rozpočet narostl do takových rozměrů, že bych to už dále nerada riskovala. Jsme přeci jen malé květinářství a mohlo by nám to například v případě nepříznivého počasí značně zkomplikovat život. Já bych navíc chtěla opět předvádět“.
A kdo se kromě Letizie letos zasloužil o perfektní průběh květinového svatebního dne? „Chtěla bych poděkovat především majitelům a správě zámku, dále firmě Tulipa Praha, která nám dodala rostlinný materiál, svatebnímu salonu Pronuptia de Paris, Hair designu Jany Krejčové, cateringové společnosti Vyšehrad 2000 za přípravu stolů, které jsme my pak dozdobili a také cukrárně a pekárně Stáňa za jedinečné svatební cukroví. Byla jsem velmi potěšena, že si letos na nás udělal čas i známý vizážista Ivo Špes, který osobně nalíčil nevěsty. Závěrem bych ještě ráda poděkovala studentkám hradecké floristické školy Kateřině Makovské a Petře Svobodové a absolventce této školy Kateřině Fišerové za to, že po celý den předváděly floristické umění návštěvníkům na nádvoří.“

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down