22.11.2006 | 10:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Floristé z Rajhradu bodovali

Na konci měsíce září se uskutečnil již 3. ročník mezinárodní soutěže mladých zahradníků v Roville – aux – Chenes. Své dovednosti přijelo do Francie porovnat osmnáct tříčlenných teamů z dvanácti států Evropy, mezi nimiž nechyběla Česká republika zastoupená studenty SOŠ zahradnické a SOU Rajhrad. Školu reprezentovaly dva týmy – jeden z pracoviště Rajhrad a druhý z Brna – Bohunic.

Čekalo na ně celkem devět zahradnických disciplín. Prvním úkolem bylo poznávání rostlin, kdy byly soutěžícím pomocí dataprojektoru promítnuty detaily rostlinných částí. Týmy měly na určení latinského názvu patnácti ukázek k dispozici čas dvacet vteřin. K dalším úkolům patřila např. práce s bagrem, očkování růží, sestavení závlahového systému a realizace zahrady (založení trávníku, výsadba rostlin, umístění schodů a dlažby).
Kreativitu a šikovnost soutěžících prověřil úkol poslední – vytvořit dekoraci na stůl ze zadaného materiálu do plechové nádoby ve tvaru košíku, a to v půlhodinovém limitu. Ve floristice doslova zazářili oba české týmy, družstvo z Brna disciplínu s přehledem vyhrálo a zástupci pracoviště v Rajhradě obsadili druhé místo.
I přes dobré umístění ve floristice obsadila naše družstva celkové 5. a 12. místo. Absolutními vítězi se stali Švýcaři (1. a 2. místo), stří.brní byli Rakušané a bronzoví Italové

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down