26.11.2006 | 10:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Barvy dělají rozdíl

Poprvé uspořádala Holandská květinová kancelář svou velkolepou květinovou show v Praze. Stalo se tak v neděli 24. září v Top hotelu Praha a představili se na ní dva výborní floristé Tim van Leipsig z Nizozemska a Petr Kopáč z Česka. Přehlídka přilákala přes 800 květinářů, kteří se zde měli možnost inspirovat ke své další práci.

Pražská přehlídka měla hned několik novinek. Jednak předváděla dvojice floristů a ne trojice, jak tomu bylo v minulosti – tím pádem měli Tim a Petr mnohem větší prostor ukázat, co umí a dále byla show moderována profesionální moderátorkou, což přispělo k vytvoření příjemnější atmosféry a plynulejšímu dialogu na jevišti. Moderováním byla pověřena půvabná Petra Voláková z televize Prima, která ačkoliv zná květiny pouze jako spotřební zboží, které ráda přijímá či daruje, zhostila se své role naprosto profesionálně. Nebála se předvádějících floristů na cokoli zeptat a přehlídka měla kýžený spád a dynamiku.
V úvodní části předvedli Tim van Leipsig a Petr Kopáč různé vazbu kytic pro nejrůznější příležitosti. Posléze se věnovali barvám a seznámili publikum s důležitými momenty, v čem spočívá um práce s barvami, co vše může ovlivnit správné použití jednotlivých odstínů a jejich kombinace. V další části přehlídky se věnovali Dušičkám, květinovým inspiracím pro podzim a zimu, úpravě výloh a nabídli i vlastní pojetí květinových inspirací Animated Colours (Oživlé barvy) a Vintage Glamour (Klasická krása). Zatímco podzimní Animated Colours je charakteristická použitím zářivých barev a leckdy až šokujících květinových kombinací, zimní Vintage Glamour se drží pastelových tónů a klasických tvarů a využívá luxusních třpytivých doplňků. Ke květinovým inspiracím mimo jiné Petr Kopáč uvedl: „Každá inspirace obsahuje jeden dva prvky, které se dají využít a dále rozvinout. Pokud srovnám podzimní a zimní inspiraci, mně osobně je bližší ta zimní. Obsahuje propracovanější vazby a podtrhuje krásu květin“.
Do přehlídky zapojila Holandská květinová kancelář i publikum, a to dvě náhodně vybrané divačky. Ty za asistence Petra a Tima předvedly, jak vidí inspirace ony a vytvořily každá po jednom aranžmá. Jako odměnu za výkon před početným publikem jim projektová manažerka Denisa van Velze–Kopecky věnovala dárek Holandské květinové kanceláře. Pokřtila také novou Knihu o barvách – publikaci, která by měla být poučným a inspirujícím společníkem při práci.
Poutavá květinová aranžmá, která Tim van Leipsig a Petr Kopáč na pražské květinové přehlídce vytvořili, nezůstaly nevyužity. V neděli odpoledne, po skončení přehlídky, byly darovány obyvatelům domova důchodců na Praze 4.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down