27.11.2006 | 10:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tvůrce svíček

Svíčky různých barev, velikostí a provedení ke Floristice neodmyslitelně patří.
Možnosti jejich využití jsou obrovské. Při vytváření některých aranžmá (např. vánočních) se bez nich obejdeme jen těžko.

Kvalita a provedení svíčky může vytvořené práce ovlivnit, a to jak pozitivním, tak i negativním způsobem.
Jedním z producentů svíček, kteří se neustále snaží, aby jejich produkty jen a jen zkrášlovali a vylepšovali je polská firma Bartek – candles.
Tento rodinný podnik byl založen před čtrnácti lety v roce 1992. Nejprve zde byli zaměstnáni pouze členové rodiny. Postupem času kdy došlo k fantastickému rozvoji se začali nabírat noví zaměstnanci a v současné době firma zaměstnává 120 lidí nastálo a pro sezónu od srpna do března přijímá dalších 200 lidí a patří tak dnes k největším producentům svíček v Polsku.
Mezi hlavní produkty společnosti patří svíčky aromatické, aromatické ve skle, rustikální a aplikační s potiskem. Motivy potisku můžeme rozdělit na sezónní (velikonoce, vánoce) a nesezónní. Širokou škálu použití svíček Bartek umožňuje právě velké množství nadčasových motivů na rozličná témata (např. kávový, ovocný, mořský motiv a mnoho dalších) a mohou tak být použity v různých prostředích a při různých příležitostech. Na zakázku je možné vyrobit svíčky prakticky s jakýmkoliv motivem.
Jeden z hlavních důvodů úspěchu firmy je i to, že Bartek neustále dbá na inovace. Zaměstnává skupinu umělců a designérů, kteří neustále pracují na nových originálních kolekcích, kterých je každý rok na trh uvedeno 3 až 5. Společnost tak svíčky nejen vyrábí, ale i tvoří.
Kvalita je stejně důležitá jako inovace, proto Bartek nakupuje jen prvotřídní prověřené suroviny převážně v Německu a USA.
V současné době Bartek přes 50 % produkce vyváží zhruba do 15 zemí. Mezi největší odběratele patří sousední státy: Česká republika, Německo, Slovensko a Ukrajina. Dále jeho svíčky putují do Rakouska, zemí Beneluxu, Portugalska, Maďarska, Skandinávie, Ruska, Litvy a Kanady. Při tak velkém objemu vývozu je o to zajímavější, že v rámci EU je nejvíce svíček vyváženo do ČR, kde je výhradním distributorem společnost Ar. G. Delta Petra Tichého z Brna.
Letos také poprvé Bartek vystavoval na veletrhu Tendence Lifestyle ve Frankfurtu nad Mohanem, kde představil kolekci pro jaro – léto 2007.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down