18.02.2007 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nejlepší cena, nejlepší sortiment a nejlepší služby

Otevření největšího velkoskladu řezaných a hrnkových květin a floristického zboží na Slovensku v Jablonici nedaleko Senice pojala společnost Florus ve velkolepém stylu. Nejdříve nabízené zboží a také samozřejmě své umění předvedli na floristické show mistři v aranžování květin Nizozemec Jaap Wisse a Slovák Ivan Bednárik. Poté už nic nebránilo v přestřižení pásky.

V sobotu 14. října se v domě kultury v Senici sešlo několik desítek květinářů, aby byli přítomni významné události – otevření velkoskladu společnosti Florus, s. r. o., Jablonica. Nejdříve všechny přítomné pozdravil jednatel společnosti Ing. Svetozár Barcaj a řekl, že předpokládaný týdenní obrat ve velkoskladu je asi 15 tisíc eur. S návratností investice v objemu asi 18 milionů Sk počítají za zhruba sedm let. Budova velkoskladu vyrostla na „zelené louce“ za čtyři měsíce. Má bezmála 2000 metrů čtverečních prodejní plochy, z toho jednu pětinu rozlohy tvoří skleníky. Sto metrů čtverečních zabírají chladící boxy pro řezané květiny. Zboží prodávané v Jablonici je nakupováno především na největší květinové burze na světě – v Aalsmeeru. Majitelé vlastní i přilehlé pozemky o rozloze jednoho hektaru, takže další rozvoj velkoskladu je možný.
Velkosklad je určen zejména pro přímý prodej odběratelům, ale společnost Florus taktéž zabezpečuje rozvoz svého zboží. Cílovými zákazníky jsou především květinářství. Sortiment nabízených květin je velmi široký. Pokrývá veškeré druhy běžně dosažitelné na trhu, stejně jako šlechtitelské novinky, a to jak v sortimentu řezaných, tak i hrnkových květin. K uskladnění hrnkových květin je určen právě výše zmiňovaný skleník vybavený automatickým větráním a vytápěním. Marketingová strategie společnosti Florus je jasná – nejlepší cena, nejlepší sortiment a nejlepší služby. Spotřebitelsky příznivé ceny jsou dosaženy tím, že společnost Florus je přímým dovozcem, a tak by ceny nabízeného zboží měly být ve srovnání s konkurencí zhruba o 10 % nižší. Jedním z předpokladů úspěchu firmy Florus jsou podle Ing. Barcaje i partneři, kteří do projektu v Jablonici vstoupili. Patří mezi ně i nizozemská společnost Fleura Aalsmeer, mající své sídlo přímo v místě největší světové aukce květin. Zabezpečuje letecký dovoz květin z celého světa a během jednoho dne je schopna kamiónem přepravit čerstvé zboží až do Jablonice. Poloha, kterou firma Florus pro svůj velkosklad vybrala, je velmi strategická. Nejenže dává možnost nákupu zákazníkům z celého Záhoria, ale také jižní Moravy, zejména Hodonínska.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down