03.04.2007 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Příprava Europa Cup 2007 ve Velenje je v plném proudu

Evropská federace profesionálních floristických svazů (FEUPF) vybrala pro pořádání šestnáctého ročníku soutěže profesionálních floristů Europa Cup 2007slovinské město Velenje. Dlouhá historie soutěže pořádané pouze jednou za čtyři roky nabízí srovnání zkušeností, zručnosti a kreativity mezi floristy z různých zemí. Letošní termín připadl na 27. až 30. září a místem konání bude výstavní hala Red hall.

O letošní organizaci mezinárodní přehlídky floristického umu se rozhodovalo mezi italským a slovinským floristickým svazem. Konečné rozhodnutí FEUPF podpořila prezentace slovinského floristy Simona Ogrizka a vyzvalo k pořádání Obrtna zbornica Slovenije (Komoru slovinských řemesel), kam spadá i sekce floristiky.
Opět se soutěže může zúčastnit pouze jeden reprezentant země, jenž je členem FEUPF. Pokud je v této zemí více svazů začleněných do FEUPF je potřeba na národní úrovni uspořádat další srovnávací kolo a vyslat toho nejlepšího. Taktéž mají šanci se přihlásit soutěžící ze zemí, které nejsou členy svazu.
A jaké úkoly mají prověřit schopnosti floristů? Prvním z šesti témat nese název Netopýří svátek a má reflektovat charakter pohádek od Astrid Lindgrenové. Druhým je svatební kytice z karafiátů, následuje aranžmá z hrnkových květin pro venkovní použití v blízkosti dětského hřiště, třetí pak vzpomíná na Josipa Plečnika, architekta Lublaně, Vídně a Prahy. Předposledním je kytice ve volném stylu z materiálů dodaných organizátorem a soutěž uzavírá tzv. překvapení u kterého floristé předem nebudou znát materiál, který musí pro aranžmá použít.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down