20.05.2007 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Karneval v Riu

I Střední škola zahradnická a zemědělská Děčín – Libverda měla svůj maturitní ples. Konal se 16. března a jako téma si studenti maturitních ročníků tentokrát vybrali Karneval v Rio de Jainero.

Příprava celého plesu začala již začátkem školního roku, kdy se postupně dávaly dohromady jednotlivé prvky celé plesové kompozice. Co bylo jasné hned od počátku příprav? Samozřejmě použití pestrých barev, množství květů, exotiky, masek a alegorický vůz. Ten sice nebyl tak obrovský, jaký bychom mohli vidět v opravdovém Riu, byl ale originální a velmi hezký. Jednalo se o vůz zahraniční značky našich západních sousedů v nové podobě. Ano, byl to úžasný bakelitový Trabant Cabrio. Budoucí maturanti se na něm vyřádili a pracovali na jeho výzdobě už 14 dnů před plesem. Scházeli se vždy odpoledne ve školní dílně, kde měli k ruce pouze jednotlivé plátky umělých květin a tavné lepicí pistole. Šlo jim to pomalu, ale docela se v tom vyžívali. A jak si nejdříve vůbec takové dílo nedokázali představit a hlavně kolik na tom nechají práce, záhy pochopili, o čem to je. Alegorický vůz zářil všemi barvami, jen tu „barbínu“ do toho posadit. Nakonec v něm však neseděla populární panenka Barbie, ale pomocí pletiva, drátů a množství okvětních plátků a tyčinek vytvořený pestrobarevný hybrid. Autíčko se stalo hlavním cílem fotografování všech rodičů a návštěvníků. Celou dekoraci auta ještě doplnila aranžmá z množství exotických rostlin a dalších květin.
Výzdoba sálu však nestála jen na luxusním voze, i když bylo jasné, že to bude největší „kýč“ celého plesu, na který se bude vzpomínat. Jedním z dalších motivů byly karnevalové škrabošky, zavěšené v prostoru doplněné CD kotouči. Svým leskem a zrcadlovým efektem dotvářely celou karnevalovou atmosféru ve velkém sále. Kovové sloupy odekorované jako ohňostroje pestrobarevných květin, byly uvnitř osvětlené a v potemnělém sále tvořily zajímavý prvek. Svítící vodní bublinkové lampy byly rovněž efektním doplněním kompozice.
Po obvodu zábradlí na balkoně byl celý sál dozdoben pestrobarevnými škraboškami a listy palem. Jednotlivé nosné sloupy zdobily i laty Dendrobium a CD kotouče.
Vstupní prostory a schodiště děčínské Střelnice byly vyzdobené také a upoutaly především bohatostí rychlených větví Magnolia a hrnkovými rostlinami Rhododendron simsii.
Ples začínal úvodním průvodem karnevalových masek a předtančením na téma Svět barev. Následoval dramatický nástup maturantů a učnic v kápích a škraboškách. Při jejich odmaskování umocňovaly atmosféru bengálské ohně.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down