22.05.2007 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pětkrát týdně čerstvé

Pražská pobočka nizozemského velkoobchodu s řezanými květinami Fleura Export B.V. už není v České republice jediná. V moravské metropoli Brně byla totiž 1. dubna slavnostně otevřena zbrusu nová hala s prodejní plochou 1000 m2. Zájemci mohli přijít na své první nákupy anebo si zkrátka jenom prohlédnout nabízený sortiment květin a inspirovat se prací nizozemského floristy Jaapa Wisse, který po celý den pilně aranžoval.

Nápad vybudovat nové prodejní prostory v Brně vznikl už před třemi lety a rozhodnuto o umístění pobočky bylo téměř okamžitě. V blízkosti se nacházejí další velkoobchody s floristickým zbožím, což je samozřejmě ideální. Potřeba bylo jen zbourat starý skleník a získat veškerá potřebná povolení ke stavbě. Nová prodejna je větší než ta v Praze–Lipencích, a dokonce patří k větším v rámci všech poboček firmy v Evropě.
Protože většina květinářů a floristů upřednostňuje vlastní výběr zboží, specializuje se Fleura na prodejny typu Cash  Carry, i když objednávky po telefonu i internetu fungují také. Systému obchodů je zcela přizpůsobena logistika a společnost se mimo jiné může pochlubit čerstvostí svého zboží, které je do prodejen rozváženo pětkrát týdně.
Sortiment řezaných květin a zeleně v nové prodejně vhodně doplní nabídka německé firmy Retif Floristik GmbH, a to zhruba na polovině prodejní plochy. Celých 300 m2 pak zabere chlazená část, v níž se v průběhu roku vystřídají stovky rostlinných druhů a tisíce odrůd. Nabídka samozřejmě odpovídá sezóně i je přizpůsobena vkusu českého zákazníka.
Fleura ve svém oboru bezesporu patří mezi největší evropské společnosti. Její počátky lze datovat už do roku 1968, kdy bylo započato s prodejem řezaných květin prostřednictvím telefonických objednávek. Jako klíčové se ukázalo otevření první prodejny Cash  Carry v německém Hannoveru. V současnosti má firma 45 obchodů v šesti evropských zemích, z toho převážnou většinu právě v Německu, kde je také jedničkou na trhu s řezanými květinami. Zboží však nakupuje převážně na nizozemských burzách, jako je Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg a další.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down