24.05.2007 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pojďte si hrát!

Jedinečná spolupráce mezi návrháři Nielsem van Eijkem, Miriam van der Lubbeovou a nizozemským květinovým sektorem přinesla letos na výstavu Salone del Mobile v Miláně inspirativní funkční objekty, které rostly a kvetly. Před rokem to byly působivé květinové šaty, ukázky kterých vám nabídla Floristika 3/2006. Jimi se při své práci inspirovali i někteří čeští floristé či pořadatelé plesů.

Niels van Eijk a Miriam van der Lubberová jsou proslulí tím, že originálně přetvářejí známé tvary a produkty v neotřelé a překvapující. Nutí nás dívat se na ně novým způsobem a jinou perspektivou. Na Salone del Mobile 2007 v Miláně představili svá nová efektní díla vytvořená ve spolupráci s Holandskou květinovou kanceláří. Konkrétně šlo o stavební kvádry s květinami a rostlinami sestavené do objektů nejrůznějších tvarů pod názvem Pojďte si hrát! Jednalo se o důmyslný systém, který nabízel nekonečné variace v jakémkoliv měřítku. Skládal se z do sebe zapadajících misek, do nichž byly umístěny květiny a rostliny. Stejně jako v oblíbených dětských stavebnicích se i v tomto případě mohou kvádry stavět na sebe a spojovat tak, aby vznikly velké pozoruhodné sochy a rozkvetlé stěny. Funkčnost tohoto konceptu je výborným příkladem nizozemského designu: svěží, originální a funkční. Živé a neustále se měnící objekty vždy uchvátí a zajistí vysoký zájem, domácí i mezinárodní.
Pojďte si hrát! bylo k vidění od 18. do 23. dubna v Superstudiu Più na Via Tortona 27 v Miláně. Niels van Eijk a Miriam van der Lubbeová vystavují své práce ve Fuori Salone v Miláně od roku 2001 a jejich návrhy jako součásti expozic různých muzeí jsou k vidění po celém světě. Byli nominováni na ocenění v oblasti designu a nejedno také získali. Mezi jejich klienty patří firma Rosenthal, Nizozemské textilní muzeum, Droog Design, Habitat, Van Esch, Royal Leerdam, Moooi a Trendhouse PPP. Oba také přednášejí na školách v Nizozemsku, včetně Akademie designu v Eidhovenu.
Jako specialista na vše spojené s květinami a rostlinami spolupracuje Holandská květinová kancelář na zajímavých experimentech, návrzích a nápadech umělců, kteří vidí emoce, inspiraci a design ve všem, co kvete a roste. Díky tomu má už nyní přehled o trendech na rok 2008 a prozrazuje, že duch, funkčnost a výraz přestavené v Miláně v nich budou hrát hlavní roli.

Vyjádřit se a zapůsobit!
V miskách systému Pojďte si hrát! mohou být rostliny i květiny. Z misek se dají sestavit plastiky i samostatně stojící stěny. Není zapotřebí žádný spojující nebo opěrný materiál. Jsou vyrobeny z lehčeného polypropylenu, vodotěsné a odolné proti špíně, dostupné ve všech RAL barvách.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down