30.05.2007 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úspěšné Rozkvetlé Rakousko

Za nejhezčí zahradnický veletrh Rakouska je považována jarní akce Rozkvetlé Rakousko (Blühendes Österreich), která se letos konala od 30. března do 1. dubna. Až na pět set vystavovatelů představilo všechny trendy z oblasti projektování zahrad, výzdoby balkónů a teras, zahradního nábytku a techniky, ale k vidění byly i soutěžní práce mladých floristů či exhibice svazu rakouských floristů nazvaná Art floral, umístěné ve foyeru výstavního komplexu

Vše začalo již ve středověku. V této době se stalo „Castrum Uueles“ (Wels) díky své poloze a četným privilegiím propůjčeným císařem Maximiliánem I. důležitým obchodním a zásobovacím centrem regionu. Okolo sídliště vedla obchodní ulice, ve které se konaly při příležitosti trhů lidové slavnosti. Z nich se postupně vyvinula tradice Volksfestů (tedy lidových slavností). Historické důkazy pořádání jarních a podzimních lidových slavností ve Welsu sahají až do 19. století. V roce 1878 se zde konal první Volksfest, který se postupem času rozrostl na největší zemědělský veletrh v Evropě, s doprovodným odborným veletrhem pro pekaře a zpracovatele masa.
Příkladem pro mnohé naše výstavní areály a jejich správy by mohla být koncepce welského výstaviště. Jeho vedení totiž kromě výstavy Rozkvetlé Rakousko zorganizovalo současně i další akce, a to doprovodnou výstavu Zahrada a výlet (nejlepší nápady pro krátkou dovolenou a výlety nadcházející sezóny zde nabídlo 150 vystavovatelů z Rakouska i okolních zemí), veletrh pro motorkáře Biker a také již zmíněné známé Welšské lidové slavnosti s obrovským zábavním parkem. Tato kombinace pro celou rodinu se v posledních letech ukázala jako velmi úspěšná a setkala se s velkou odezvou návštěvníků.

Světy zahrad i orchideje
V centrálním pavilonu bylo možné obdivovat práci floristů a aranžérů na čtrnácti pohádkových zahradách. Téma Světy zahrad přetavili do nejrůznějších podob a vytvořili mimo jiné sopečnou a pouštní zahradu, džungli, ale také irské či japonské zahrady. Letos poprvé bylo možné spatřit ty nejvzácnější exempláře a sběratelské rarity na exkluzivní výstavě orchidejí. Mezi vystavenými exponáty nechyběl kouzelný červený jihoamerický střevíčník i vzácné obří Cymbidium s výškou až 1,2 m. Hojně zastoupena byla i pokojová orchidej Phalaenopsis a její nejnovější křížené odrůdy s fantastickými barvami.
Již tradičně patřila mezi nejhezčí a nejrozsáhlejší expozice magistrátu města Wels. Pro návštěvníky byl připravený i bohatý program, včetně odborných přednášek. Mnohé informace přenášela i místní rozhlasová stanice, která se výstavy zúčastňuje každý rok. Nechyběl ani dostatek prodejích stánků uvnitř i na venkovní ploše či restaurace na různé občerstvovací stánky.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down