31.12.2010 | 04:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vážení čtenáři,

zahradnický obor má za sebou určitě příznivější rok, než jaký zažil zemědělský obor , kde se v uplynulých dvou letech propadly ceny většiny významných komodit velmi nízko a slovo krize nebylo v žádném případě nadnesené.

Dá se říci, že pro zahradnický obor jako celek byl uplynulý rok relativně dobrý. Ovocnáři a zelináři srdnatě konkurují konkurenci z blízkých nebo i dalekých krajin, květináři a školkaři tradičně ve své produkci poskočili o něco dále. Vinohradnictví, kterému jsme se na stránkách časopisu Zahradnictví věnovali v uplynulém roce již zcela pravidelně, opravdu udělalo za poslední dekádu obrovský kus práce. Právě na práci vinohradníků mám pocit, že ačkoliv jsou v Evropě a ve světě velmi silní tradiční producenti, při systematické práci a promyšlené podpoře, jakou tomuto odvětví učinil Vinařský fond, lze dosáhnout úspěchu a rozvoje i v naší zemi. Proto si myslím, že šanci rozvíjet se a uspět mají i ostatní zahradnické obory včetně těch ovocnářských a zelinářských. Ovocnářství a zelinářství se přirozeně v mnoha případech setkává v podnicích i s klasickou zemědělskou výrobou a proto připravujeme pro příští rok pravidelné měsíční tematicky zaměřené stránky v týdeníku Zemědělec s důrazem na ekonomiku a odbytové možnosti pěstování jednotlivých druhů ovoce a zeleniny s cílem přiblížit možnosti jejich pěstování a jejich pěstování tak podpořit.

Mám před sebou na stole časopis Informace pro zahradnictví z roku 2000 a časopis Zahradnictví, minulé číslo. Z 24 stran v roce 2000 dokážeme dnes čtenářům časopisu připravit každý měsíc číslo o zhruba 80 stranách a věřím, že se jedná o inspirativní a podnětné informace a čtení. Tento rozvoj časopisu nám umožnil rozvoj zahradnického oboru a zájem ze strany čtenářů a inzerentů. Velký dík patří redakci, redakční radě a spolupracujícím dopisovatelům. Zahradnický obor má v naší zemi silnou tradici a svůj budoucí potenciál a časopis Zahradnictví jej chce určitě podporovat.

Martin Sedláček
ředitel Profi Press s.r.o.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down